Всесвітній день вишиванки у Родниківській школі

Дата: 16.05.2018 15:50
Кількість переглядів: 976

15 травня у Родниківській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів імені Т. Г. Шевченка вчитель мистецтва В. С. Маціборко провела виховний захід «А над світом українська вишивка цвіте», присвячений Всесвітньому дню вишиванки – міжнародному святу, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу.

До підготовки свята долучилася педагог-організатор О. В. Матрос. Мета заходу: ознайомити учнів з традиціями рідного краю; розширити уявлення про вишиванку як вид мистецтва, про її значення у житті українців; виховувати любов до національних традицій, почуття національної гордості; сприяти розвитку естетичного смаку та творчого мислення.

У сценарії досвідчений педагог В. С. Маціборко майстерно поєднала: і цікавий матеріал про вишитий рушник, і українську задушевну пісню, і проникливу поезію, і оригінальний танок з вишитими рушниками, і сценку із життя українців, і пізнавальну презентацію, і… неймовірне дефіле вишиванок «Вишиванка – це стильно», в якому взяли участь учні, працівники школи, батьки.

Серця всіх присутніх на святі наповнювалися радістю і гордістю за Україну, за ту багатющу історію та культурну спадщину, яка передається із покоління в покоління і яку педагоги та школярі пізнають, вивчають, пропагують. Запрошені отримали естетичну насолоду та незабутні враження, милуючись та захоплюючись виступами школярів. Впевнені, що кожен погодиться з думкою, що свято – яскраве, самобутнє, феєричне.

На згадку про свято всім учасникам та гостям В. С. Маціборко подарувала тематичні календарики «А над світом українська вишивка цвіте».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь