В Уманському районі активно готуються до оздоровлення та відпочинку дітей

Дата: 22.05.2018 15:53
Кількість переглядів: 1052

21 травня під головуванням керівника апарату райдержадміністрації Наталії Сиротюк відбулося засідання координаційної ради райдержадміністрації з оздоровлення, відпочинку, зайнятості дітей та учнівської молоді.

На порядок денний засідання виносилися питання про хід підготовки до оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2018 року та про шляхи вирішення недоліків під час підготовки до оздоровчої кампанії.

По першому питанню було заслухано інформацію начальника відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Бориса Бондаря. Зокрема, Борис Борисович повідомив, що з 10 по 14 травня відділом освіти, молоді та спорту організовано та проведено спільні об’їзди закладів загальної середньої освіти з працівниками лабораторного центру, Держпродспоживслужби та управління Державної служби з надзвичайних ситуацій щодо підготовки пришкільних таборів до відпочинкових змін. Цього року відпочинкова зміна триватиме 14 днів з 30 травня по 18 червня 2018 року. Планується розпочати роботу 29 таборів з денним перебуванням та 9 таборів праці і відпочинку, в яких функціонуватиме 15 мовних загонів.

У 2018 році відпочинковими послугами та оздоровленням планується охопити 3357 дітей, що становить 79%, з них пільгових категорій – 2191 дитина, що становить 52%.

Оздоровленням (виділення путівок) планується охопити 544 дитини, що становить 13%.  Станом на 7 травня 2018 року відділом освіти, молоді та спорту до оздоровчих таборів «Молода гвардія» (місто Одеса) та «Артек» (Київська область) направлено 10 учнів пільгових категорій (діти, які перебувають під опікою, діти з багатодітних сімей, діти учасників АТО із сіл Полянецьке, Старі Бабани, Юрківка, Родниківка). Також діти з сіл Полянецьке, Городниця та Ладижинка отримали путівки від Уманської районної лікарні.

Відпочинковою зміною планується охопити 2813 учнів, що становить 66%, з них 1647 учнів – пільгові категорії.

Далі було заслухано доповідь лікаря з комунальної гігієни відділу організації санітарно-гігієнічних досліджень Уманського  міськрайонного  відділу державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Василя Зайця. Він повідомив про результати лабораторно-інструментальних досліджень по навчально-виховних закладах Уманського району, в яких функціонуватимуть оздоровчі табори, та надав рекомендації щодо усунення виявлених порушень.

Фото без опису

Також начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Уманського міськрайонного управління ГУ ДПСС в Черкаській області Лариса Качанова поінформувала про стан готовності навчально-виховних закладів Уманського району до забезпечення санепідблагополуччя під час оздоровчого періоду.

А про планове здійснення перевірок протипожежних заходів в пришкільних таборах розповів інспектор Управління з державного нагляду (контролю) у сфері пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області Євгеній Кравченко.

За підсумками наради було прийнято рішення зосередити увагу організаторів літнього оздоровлення дітей і керівників закладів освіти на безпосередній відповідальності за життя і здоров’я дітей, дотримання санітарних, протипожежних норм і правил, порядку проведення екскурсій, походів тощо; приділити особливу увагу профілактиці дитячого травматизму та запобіганню нещасним випадкам; забезпечити державний санітарний та протипожежний нагляд за пришкільними таборами.

Окрім цього, керівникам освітніх закладів, начальникам пришкільних таборів рекомендовано провести належну підготовку закладів до роботи в оздоровчому сезоні, передусім в частині приведення матеріально-технічної бази у відповідність до вимог санітарного законодавства: забезпечити належне водопостачання та водовідведення; оснастити меблями, інвентарем, зокрема спортивним; харчоблоки  оснастити необхідним сучасним технологічним обладнанням, розроблювальним інвентарем, посудом відповідно до потреби; проконтролювати педагогічних та медичних працівників щодо проходження медоглядів.

Відділ взаємодії з громадськістю

апарату райдержадміністрації 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь