Для вирішення питань із водопостачанням у селі Гродзеве зібрали загальні збори

Дата: 07.06.2019 15:56
Кількість переглядів: 1001

6 червня у селі Гродзеве Уманського району відбулися загальні збори громадян з метою врегулювання питання із водопостачанням. У зборах взяли участь голова районної державної адміністрації Євгеній Данченко, голова Дмитрушківської ОТГ Тетяна Шевчук, староста села Гродзеве Петро Новицький, а також депутати районної ради та представники сільськогосподарських підприємств, які працюють на території населеного пункту.

Фото без опису

Нещодавно у Гродзевому товариством «Байс-Агро» було тимчасово припинено подачу води частині населення у звязку з великою заборгованістю. Окрім того, підприємство відмовляється надалі займатися питаннями водопостачання.

Під час зборів висловилися усі бажаючі, обговорено різні варіанти вирішення проблеми. Зокрема, громаді села було роз’яснено, що законодавчо правильним є єдине рішення – передати водогін на обслуговування Дмитрушківської об'єднаної територіальної громади, а потім обґрунтовано визначити тариф на водопостачання. 

Після жвавих і тривалих дискусій були прийняті рішення:

- до 20 червня населення повинно розрахуватися з боргами;

- до вересня 2019 року водогони повинні передати на баланс до комунальної власності сільської ради та обслуговування комунального підприємства Дмитрушківської ОТГ.

На даний час уже розроблена проектно-кошторисна документація на проведення водогону у другій частині села, де поки що користуються старою системою. Кошти на прокладення нових водопровідних ліній голова Дмитрушківської ОТГ Тетяна Шевчук пообіцяла віднайти цього року.

«Допоки водогони не будуть офіційно взяті на баланс – ладу не буде. Я щоденно контролюватиму вирішення цієї ситуації, особливо сплату боргів, адже від цього залежать і терміни передачі на баланс. Все село не може потерпати від окремих людей, які свідомо не сплачують за використану воду», - зазначив голова РДА Євгеній Данченко.

 

Відділ взаємодії з громадськістю

апарату Уманської райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь