Депутати районної ради звернуться з декількох нагальних питань до вищих органів влади

Дата: 09.07.2019 17:10
Кількість переглядів: 709

9 липня було зібрано позачергову сесію Уманської районної ради, яку провела голова районної ради Оксана Супрунець. У засіданні взяв участь голова райдержадміністрації Євгеній Данченко. Сесію ініціювали депутати у зв’язку з резонансним злочином – підпалом сільськогосподарської техніки ФГ «Дубок» у селі Затишок. Головне питання – чим і як допомогти поліції у розкритті злочину, адже попередні подібні не були розкриті.

Фото без опису

Насамперед, депутати заслухали новопризначеного начальника Уманського районного відділення поліції Уманського ВП ГУНП в Черкаській області Євгенія Дорофеєва про стан законності, боротьби зі злочинністю, охорони публічного порядку та результати діяльності на території Уманського району.

За 6 місяців 2019 року до відділення надійшло 2112 заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події (проти 1939 за 2018 рік). З них 342 внесено до ЄРДР, по 1498 прийнято рішення про списання матеріалів до справи, з яких 900 за спрощеною схемою, 26 передано в інші підрозділи поліції, по 28 складено протоколи про адміністративні правопорушення.

Тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень на території району зареєстровано 120 (проти 116 за аналогічний період 2018 року).

За перше півріччя у районі скоєно: 1 факт нанесення тяжких тілесних ушкоджень зі смертельними наслідками, 1 факт нанесення тілесних ушкоджень середньої тяжкості та 61 факт нанесення легких тілесних ушкоджень. Кримінальних правопорушень проти власності скоєно 151, з яких: 6 грабежів, 17 шахрайств, 128 крадіжок всіх форм власності.

За звітний період має місце 1 факт незаконного заволодіння транспортним засобом (проти 6 за аналогічний період 2018 року). Виявлено 7 фактів незаконного поводження зі зброєю.

За 6 місяців 2019 року працівниками Уманського РВП виявлено 27 кримінальних правопорушень, що пов’язані з незаконним обігом наркотичних засобів (проти 22 у 2018 році).

Також Євгеній Дорофеєв прозвітував про розкриття злочинів. За звітний період розкрито 15 кримінальних правопорушень, що були вчинені в минулих роках (проти 12 у 2018 році). За скоєння кримінальних правопорушень заарештовано 1 особу. Встановлено місце знаходження 5 осіб, що переховувалися від слідства та суду, встановлено особу 1 невпізнаного трупа. Залишаються нерозшуканими 6 злочинців та встановлюються особи 2 невпізнаних трупів. За вказаний період особам оголошено про підозру по 16 кримінальним провадженням. Виявлено 1874 адміністративних правопорушень. До адміністративної відповідальності притягнуто 1558 осіб.

Окрім того, начальник районного відділення поліції озвучив інформацію про ряд резонансних злочинів, скоєних в сільськогосподарській галузі протягом останніх років:

- 2015 рік – підпал трьох одиниць сільськогосподарської техніки в с. Пугачівка на територію ВТФ «Сяйво»;

- 2017 рік – підпал приміщення складу в с. Доброводи, що належить ФГ «Кримяне», вогнем пошкоджено 1 одиницю сільськогосподарської техніки;

- 2018 рік – крадіжка насіння кукурудзи та соняшника у ТОВ «Дубова», с. Дубова;

- 2018 рік – крадіжка двох одиниць сільськогосподарської техніки СП «Комплекс», с. Родниківка;

- 2018 рік – крадіжка грошових коштів у ТОВ «Прометей», с. Аполянка;

- 2019 рік – крадіжка засобів захисту рослин в Уманському тепличному комбінаті;

- 2019 рік –  підпал чотирьох одиниць техніки в селі Затишок на території ФГ «Дубок».

Як зазначив сам Євгеній Дорофеєв, станом на 07.07.2019 особи, що вчинили вказані кримінальні правопорушення, не встановлені. Зважаючи на це, депутати районної ради підготували звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України, Міністерства внутрішніх справ, Головного управління національної поліції в Черкаській області, Черкаської ОДА.

«Ситуація, що склалася в районі, потребує втручання владних структур всієї держави, оскільки такі випадки – не поодинокі по всій Україні. Безкарність за вчинені злочини призводить до збільшення кількості таких випадків. Знаючи стан справ у поліції, розуміємо, що нестача кваліфікованих працівників, застаріла техніка, відсутність пального, очікування місяцями судових справ призвела до втрати довіри не тільки до правоохоронців, а до влади загалом. Тому просимо допомогти у розслідуванні резонансних справ, забезпечивши участь у роботі кваліфікованих кадрів. Просимо у Міністерстві внутрішніх справ створити групу кваліфікованих працівників на допомогу у розслідуванні злочинів в Уманському районі», - зазначається у зверненні.

Коментуючи ситуацію, що склалася, голова районної державної адміністрації Євгеній Данченко зазначив: «З перших днів роботи на посаді голови РДА я поставив завдання збільшити кількість працівників поліції у районі, в тому числі патрульної поліції. У серпні 2018 року завдяки нашим спільним зусиллям вдалося створити загін патрульної поліції, який обслуговує трасу Київ-Одеса. Це зменшило навантаження на районне відділення поліції. Окрім того, нас почули в області і щодо критичного рівня розкриття злочинів – замінено керівника райвідділку. Сподіваємося, далі ситуація покращуватиметься, бо злочинці зараз скоюють відверто нахабні злочини».

Також депутати районної ради підтримали звернення Родниківської сільської ради до Генеральної прокуратури України щодо правопорушень у сфері земельних відносин.

Завершили сесію питанням про припинення повноважень депутатів районної ради Батуріна Олександра Анатолійовича та Мордача Олександра Андрійовича у зв’язку з їх обранням депутатами до Паланської ОТГ, до якої приєдналося село Юрківка.

Відділ взаємодії з громадськістю апарату Уманської РДА

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь