На Уманщині Тарас Висоцький оглянув габаритно-ваговий комплекс, будівництво будинку для дітей-сиріт та провів нараду з підготовки до опалювального періоду

Дата: 19.07.2019 12:31
Кількість переглядів: 1093

18 липня на Уманщині побував тимчасово виконуючий обов’язки голови Черкаської обласної державної адміністрації Тарас Висоцький.

Свій візит Тарас Миколайович спільно з головою Уманської райдержадміністрації Євгенієм Данченком розпочав із огляду вагового комплексу при постові ДАІ на трасі Київ – Одеса. Зараз – сезон жнив, а відповідно – і перевезень зерна великовантажним транспортом. На вагах зважують усіх великовантажників, щоб не допускати перевантажень, від яких руйнуються дороги. За словами представників Укртрансбезпеки, порушення по вазі та габаритності трапляються досить часто, самих порушників – штрафують.

Також під час спілкування Тарас Висоцький піднімав питання забезпечення цілодобового чергування вагового комплексу. Принаймні, цілодобово по трасі Київ – Одеса в межах Уманського району нині чергує патрульна поліція. Голова Уманської РДА Євгеній Данченко розповів, що минулого року спільними зусиллями вдалося добитися створення підрозділу поліції саме для обслуговування цього відрізка автотраси. Підрозділ зараз нараховує  26 осіб, вони повністю забезпечені транспортом і пально-мастильними матеріалами, адже районна влада всіляко підтримує їх.

Потому Тарас Висоцький і Євгеній Данченко побували у селі Собківка на будівництві малого групового будинку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. У цей день робітники виконували уже внутрішні роботи (підготовка підлоги для залиття, кладка плитки в санвузлах, улаштування основи стелі під обшив) та прокладали трубопровід холодної води.

Нагадаємо, будівництво МГБ дозволить забезпечити проживання 10 посиротілих дітей (до влаштування їх у нову родину, на період пошуку родини, як виняток до повноліття) не у великих інтернатних інституціях (установах), а у затишному будинку, в умовах, наближених до сімейних.

 Також цього дня т. в. о. голови Черкаської ОДА Тарас Висоцький провів засідання оперативного штабу по підготовці до опалювального періоду за участі директора Департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства Сергія Демиденка, заступника начальника управління житлово-комунального господарства Алевтини Подкопаєвої та начальника відділу експлуатації обєктів житлово-комунального господарства Черкаської ОДА Ганни Банделюк.

Засідання було кущовим, у ньому взяли  участь представники влади, підприємств з постачання теплоенергетики та надання житлово-комунальних послуг із Уманщини, Христинівщини, Тальнівщини, Жашківщини, Звенигородщини, Маньківщини, Монастирищини, Лисянщини.

Усім присутнім була доведена інформація про стан розрахунків за житлово-комунальні послуги, послуги з теплопостачання, водопостачання та водовідведення, а також за природний газ. Найбільше заборгованості залишається за природний газ – 129 млн, з яких 77 млн – по місту Черкаси, рівень оплати становить всього 63 %.  Тож учасників засідання закликали максимально підвищити роботу з боржниками.

Але навіть із такими показниками Черкаська область займає 5 місце по найвищих розрахунках та найменшій заборгованості по Україні за рейтингом НАК «Нафтогаз України» – про це повідомила Ганна Банделюк. Також вона розяснила норми нового чинного законодавства в сфері житлово-комунального господарства, який вступив у дію з 1 травня 2019 року.

В ході засідання були детально розібрані проблемні питання по підготовці до опалювального періоду кожного із присутніх районів. Як зазначив Тарас Висоцький, відповідальність за організацію якісного надання комунальних послуг лежить як на підприємствах, так і на органах місцевого самоврядування. «Є багато методів державного регулювання, можуть долучатися РДА, ОДА щодо спільного вирішення проблематики. Але ми користуємось принципом: поточні питання мають вирішуватися без контролю, це є норма, якщо ж є проблема не за вашим рівнем – то ви ініціюєте її розгляд, оперативний штаб готовий реагувати терміново і піднімати проблеми на державному рівні», - сказав Тарас Миколайович.

 

Відділ взаємодії з громадськістю апарату Уманської РДА

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь