На Уманщині триває підготовка до осінньо-зимового періоду

Дата: 15.08.2019 17:23
Кількість переглядів: 591

15 серпня голова Уманської районної державної адміністрації Євгеній Данченко провів засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. І першим питанням розглянули стан підготовки сил та засобів до роботи в осінньо-зимовий період  2019-2020 років.

Начальник сектору цивільного захисту населення райдержадміністрації Віра Сакал повідомила, що з метою реагування на загрозу виникнення та виникнення надзвичайних ситуацій у осінньо-зимовий період діє районний оперативний штаб  із забезпечення безперебійної роботи об’єктів життєзабезпечення населення в осінньо-зимовий період, запобігання  виникненню надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків. Резервний фонд районного бюджету становить 190 935 грн. Матеріально-технічний резерв: талони на 540 л бензину.

Фото без опису

Одна з найбільших проблем взимку – це затори на дорогах внаслідок негоди, ДТП та порушення учасниками дорожнього руху заходів безпеки. Тож для обслуговування доріг взимку було укладено договір із підприємством «Укрдоррембуд». А також було прийнято розпорядження райдержадміністрації «Про підготовку автомобільних доріг загального користування місцевого значення до експлуатації в осінньо-зимовий період 2018-2019 років», згідно з яким затверджено перелік підприємств та організацій, які залучаються до ліквідації заторів на період ускладнення погодних умов на території Уманського району зі схемою розміщення їх техніки. Про це зазначив очільник району Євгеній Данченко.

Активно і згідно плану проходить підготовка до роботи взимку ТОВ «ШРБУ-48», яке обслуговує дороги державного значення. Зокрема, готується техніка, в тому числі закуплено нову, заготовлюється протиожеледна суміш, якої наразі є 1500 тонн, - доповів представник організації.

Співдоповідачами з цього питання були представники ряду профільних служб та установ району. Виконання заходів з підготовки закладів соціальної сфери та житлово-комунального господарства до осінньо-зимового періоду, як було озвучено, в середньому складає 73 %.

Фото без опису

Євгеній Данченко звернувся до присутніх:

- З метою безперебійного енергопостачання населених пунктів району Уманським енергетичним мережам та органам місцевого самоврядування необхідно забезпечити розчистку від зелених насаджень  проблемних ділянок ліній електропередач. Для забезпечення виконання робіт із запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, ліквідації наслідків негоди на всій території району, необхідно забезпечити взаємодію із об’єднаними територіальними громадами. Прошу усіх керівників аварійно-рятувальних служб забезпечити організацію робіт з ліквідації заметів, заторів, відновлення електропостачання вирішувати спільно з  очільниками об’єднаних територіальних громад. Територіальні громади також повинні забезпечити  життєдіяльність населення на своїх територіях, долучатись до виділення транспортних засобів, паливно-мастильних матеріалів, вирішувати інші проблеми для сталого функціонування об’єктів інфраструктури.

Також на засіданні були розглянуті питання про підготовку захисних споруд цивільного захисту до укриття населення та персоналу; про стан протиепізоотичної ситуації у районі; про організацію заходів з підготовки органів управління, сил цивільного захисту та населення до дій у надзвичайних ситуаціях.

 

Відділ взаємодії з громадськістю апарату Уманської РДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь