Із жовтня стартує монетизація пільг на оплату житлово-комунальних послуг

Дата: 19.08.2019 15:54
Кількість переглядів: 440

Фото без описуЗ 1 жовтня 2019 року стартує монетизація пільг на оплату житлово-комунальних послуг. Порядок надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2019 р. № 373 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі».

Цим порядком передбачається одночасне функціонування двох систем надання пільг у грошовій формі: готівкова і безготівкова.

 

Грошова безготівкова форма.

Монетизована пільга призначатиметься у безготівковій формі усім пільговикам автоматично, без їх звернення до управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації. Для цього АТ «Ощадбанк» вестиме у відповідних автоматизованих системах обліку банку персоніфікований облік пільговиків та коштів, які надходитимуть на рахунок для виплати пільг, для кожного пільговика індивідуально. АТ «Ощадбанк» здійснюватиме переказ коштів на рахунки управителів, об’єднань, виконавців комунальних послуг на підставі договорів, що укладаються між ними та АТ «Ощадбанк».

Такий механізм розроблено для забезпечення максимальної зручності окремих категорій громадян, перш за все, людей похилого віку, які не мають можливості витрачати сили і час на оплату житлово-комунальних послуг та не хочуть змінювати усталений алгоритм дій.

 

Грошова готівкова форма.

Пільга може бути призначена готівкою з виплатою щомісяця. Для цього пільговик повинен подати заяву до органу соціального захисту та вказати номер рахунку в «Ощадбанку», куди перераховуватимуть гроші.

Управління соцзахисту щомісяця до 25 числа формуватиме реєстр пільговиків для виплати пільг у готівковій формі і передаватиме його до Міністерства соціальної політики. А вже Міністерство, опрацювавши реєстри, надішле їх до «Ощадбанку» для виплати монетизованих пільг.

Зняти кошти з рахунку можна буде в будь-який момент. Оскільки пільга почне діяти з жовтня, вперше отримати гроші пільговик зможе у листопаді.

Важливо:

  • Особам, що мають право на пільги на оплату житлово-комунальних послуг та проживають на території Уманського району, необхідно обов’язково повідомити особистий номер мобільного телефону у відділ персоніфікованого обліку пільгових категорій населення управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації (каб. 410) – особисто або через сільську раду. 
  • Пільговик зобов’язаний повідомляти в управління соц. захисту про зміну всіх обставин, які впливають на пільгу: зміни в складі сім’ї, зміну адреси зареєстрованогофактичного місця проживання, зміну номеру мобільного телефону.
  • На дітей яким виповнилося 14 років, необхідно оформити паспорт у вигляді ID-картки.        
  • Пільговики, яким надається пільга у грошовій готівковій формі, зобов’язані сплачувати щомісяця вартість фактично спожитої послуги з урахуванням суми пільги, виплаченої таким пільговикам готівкою.
  • У разі отримання від управителів, об’єднань, виконавців комунальних послуг інформації про наявність простроченої понад місяць заборгованості з оплати послуг (внесків/платежів), сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 грн), у пільговиків, які отримують пільгу у грошовій готівковій формі, надалі виплата пільги буде здійснюватися у грошовій безготівковій формі.

За інформацією управління праці та соціального захисту населення Уманської РДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь