Тарас Висоцький зустрівся з представниками Китайської асоціації хімічної промисловості

Дата: 29.08.2019 08:47
Кількість переглядів: 323

Перспективи розвитку хімічної промисловості в області обговорили в ОДА. Це відбулось під час зустрічі першого заступника очільника області Тараса Висоцького з представниками Китайської асоціації хімічної промисловості. До Черкащини, зокрема, завітав Президент Китайської асоціації з переробки пластмас Цао Цзе та його колеги, китайські бізнесмени, також представники Українсько-китайського культурного центру «Beijing Dake «Culture Сommunication».

Тарас Висоцький привітав гостей та розповів про можливості регіону. Він зауважив, що область має багато перспектив для розвитку бізнесу, галузей промисловості.

– Наша область – наймолодша серед інших регіонів, водночас регіон є одним із сучасних центрів розвитку країни, – зазначив перший заступник. – З-поміж переваг – вдале місце розташування. Тут проходять важливі залізничні й автомобільні дороги та магістралі, є 3 річкових порти та аеропорт, який нині реконструюємо. А впродовж наступних двох років ми сподіваємося повністю відновити місцеві й державні автошляхи, що в межах Черкащини. Інша перевага, надзвичайно важлива, це – людський ресурс. Маємо велику кількість професіоналів, зокрема й у хімічній галузі. При цьому обласна влада абсолютно відкрита й готова співпрацювати та підтримувати інвесторів.

Голова Черкаського обласного об’єднання організацій роботодавців Борис Райков натомість розповів про потребу розвитку хімічної галузі, машинобудування в області. Каже: на Черкащині є заводи, майданчики, обладнання, фахівці. Утім з різних економічних причин не має змоги все це запустити: «У Китайської ж Республіки є досвід відновлення підприємств, створення необхідних умов для роботи. Це – розвинуті технології та справжні професіонали. І вони зможуть допомогти нашим фахівцям у розвитку підприємств, створенні робочих місць, гідних зарплат і вирішенні екологічних питань. Адже сьогодні існують такі сучасні технології, що дають змогу в екологічних умовах успішно працювати в хімічній галузі».

Борис Сергійович також наголосив на потужній науковій базі регіону, де готують фахових спеціалістів із різних галузей. Нині ж, за його словами, існує зацікавленість у відродженні Черкаського заводу хімічних реактивів та більш масштабного розвитку ПАТ «Азот».

Цао Цзе водночас подякував за гостинність та розповів про ініціативи щодо подальшої співпраці. Він зауважив, що потенціал тутешнього ринку, на його погляд, значний. І спільно з колегами тут розглядають можливості для розвитку як хімічної, так і легкої промисловості. Натепер знайомляться регіоном, вивчають потужності.

Президент Союзу хіміків України Олексій Голубов, присутній на зустрічі, розповів про ініціативу створення в області так званого пілотного проекту з відновлення підприємств. Це, на його переконання, стане позитивним прикладом для відродження й розвитку інших підприємств в країні. Він також подякував за підтримку, яку готова надавати обласна влада: «Адже це є важливою передумовою для перспективного розвитку та співпраці в майбутньому», – констатував пан Олексій.

За інформацією прес-служби Черкаської ОДА

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь