Харчування та підвезення учнів, пільгове перевезення, посилення охорони лісів та ряд інших питань обговорили на нараді РДА

Дата: 03.09.2019 19:24
Кількість переглядів: 1103

3 вересня відбулася чергова координаційна нарада Уманської районної державної адміністрації з керівниками структурних підрозділів РДА, сільськими головами, представниками об'єднаних територіальних громад.

Відкриваючи нараду, перший заступник голови РДА Сергій Жорницький принагідно подякував керівникам територіальних громад за належне проведення Дня незалежності України та, водночас, закликав до конструктивної роботи: «Життя ставить перед нами багато викликів, але спільно ми зуміємо з ними впоратися».  

Фото без опису

Багато відкритих питань зараз у медицині. Зокрема, центральна районна лікарня задля фінансування з державного бюджету з 2020 року має перейти у статус комунального некомерційного підприємства. Також у закладі розпочався важливий проєкт – ремонт частини приміщення під ангіографічне відділення. Є проблема у забезпеченні першочерговими медикаментами, перевязувальними матеріалами, харчуванням, адже не всі сільські ради виділили необхідні на це кошти на своїх жителів. Про все це розповіла головний лікар ЦРЛ Інна Добрянська.

Про стан справ у КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» доповів його директор Олександр Новаківський. Сьогодні іде будівництво трьох амбулаторій, зокрема у Дмитрушках уже через декілька днів обєкт буде готовий до здачі. Також зазначено, що найближчим часом планують докупити оснащення на 2,5 млн грн, забезпечивши таким чином медичні заклади на 80 % до необхідного.

З питання про організацію харчування та підвіз учнів до закладів освіти району виступив начальник відділу освіти, молоді та спорту Борис Бондар. За його словами, станом на 3 вересня 2019 року в закладах освіти харчується 1410 учнів 1-4 класів та 181 дошкільник у НВК. Харчування дітей молодших класів та дітей пільгових категорій здійснюється згідно районної програми «Організація харчування учнів 1-4 класів та дітей пільгових категорій у загальноосвітніх навчальних закладах району».

Також Борис Борисович повідомив, що враховуючи потреби, станом на 02.09.2019 року організовано підвіз 739 учнів із 34 населених пунктів до 15 закладів загальної середньої освіти. Загальний парк «шкільних автобусів» нараховує 21 одиницю транспорту.

Про стан фінансування пільгового перевезення в районі та монетизацію пільг поінформував начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Олег Ярошевич. Згідно законодавства, фінансування пільгового проїзду здійснюється за рахунок місцевих бюджетів. Уманська райдержадміністрація взяла на себе зобов’язання координувати цей процес в нашому районі, і частину коштів на перевезення – понад 300 тис. грн – було профінансовано з районного бюджету. Але на жаль, не всі сільські ради  оплачують проїзд своїх пільговиків.  Олег Ярошевич вкотре звернувся до боржників і закликав не допускати порушення прав пільгових категорій громадян. Він подякував сільським радам Антонівки, Доброводів, Іванівки, Краснопілки, Рогової, Острівця, Танського, Шарина та Юрківки, які впродовж серпня цього року віднайшли можливість виділити частково чи повністю кошти, та всім, хто повністю закрив це питання аж до кінця року.

Головний лісничий ДП «Уманське лісове господарство» Анатолій Гусак довів присутнім інформацію про посилення заходів контролю за використанням та охороною лісів. Йшлося, зокрема, про посилення заходів контролю за використанням та охороною лісів задля протидії незаконним рубкам, а також про запровадження електронного обліку деревини у форматі відкритих даних. Нагадаємо, Президент України 9 липня цього року підписав Указ «Про деякі заходи щодо збереження лісів та раціонального використання лісових ресурсів».

Також цього дня було розглянуто питання про визначення місць знищення вибухонебезпечних предметів та про діяльність радіо «Голос громади».

 

Відділ взаємодії з громадськістю апарату Уманської РДА

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь