Керівник апарату райдержадміністрації Наталія Сиротюк привітала Уманський НУС із 175-річчям

Дата: 06.09.2019 15:55
Кількість переглядів: 1579

6 вересня один із найстаріших закладів вищої освіти України – Уманський національний університет садівництва – відзначав своє 175-річчя. Урочистості з нагоди солідного ювілею відбулися в актовій залі університету, де професорсько-викладацький склад і студенти приймали вітання від представників Міністерства освіти і науки України, керівництва Уманського району і міста Умань, представників вищих закладів освіти Черкащини та Умані.

Фото без описуЗі щирими словами привітань до колективу Уманського національного університету садівництва звернулася  керівник апарату райдержадміністрації, випускниця цього закладу вищої освіти Наталія Сиротюк:

– З приємністю хочу відзначити, що в закладі згуртувався колектив професіоналів, який гідно виконує свої обов’язки з підготовки спеціалістів вищої кваліфікації для потреб сільського господарства та інших галузей економіки нашої країни.

Уманський національний університет садівництва здавна є і залишається кузнею з підготовки фахівців для аграрної галузі Уманського району. Завдяки професійним знанням, здобутим в навчальному закладі, студенти вдало застосовують свої вміння на практиці. Серед випускників вашого закладу освіти – висококваліфіковані агрономи, вмілі господарники, керівники знаних на Уманщині та усієї України сільськогосподарських і промислових підприємств.

Також Наталія Миколаївна висловила переконання, що університет і надалі залишатиметься не тільки храмом науки, де готують високоосвіченого аграрника, а й тим культурним, інтелектуальним осередком, який (вірний славним традиціям поколінь викладачів і працівників) відкриє нові яскраві сторінки своєї історії.

За вагомий внесок у справу підготовки висококваліфікованих кадрів для агропромислового комплексу України, високу професійну майстерність, досягнуті успіхи в науковій діяльності та з нагоди 175-річчя заснування університету Почесними грамотами Уманської райдержадміністрації були нагороджені:

- кандидат економічних наук, начальник інформаційно-обчислювального центру Уманського національного університету садівництва Миколайчук Ярослав Леонідович;

- кандидат економічних наук, доцент кафедри фінансів, банківської справи та страхування Уманського національного університету садівництва Барабаш Леся Віталіївна;

- кандидат економічних наук, доцент кафедри фінансів, банківської справи та страхування Уманського національного університету садівництва Гузар Богдан Степанович;

- завідувач навчально-виробничого відділу Уманського національного університету садівництва Длугоборський Роман Віталійович;

- лаборант центру культури і виховання студентів Уманського національного університету садівництва Шаповаленко Анатолій Степанович.

Заснований у 1844 році в м. Одеса як Головне училище садівництва за тривалий період свого історичного розвитку заклад перетворився на справжню національну кузню з підготовки спеціалістів вищої кваліфікації для потреб сільського господарства та інших галузей економіки нашої країни.

З часу заснування університетом підготовлено більше 50 тисяч висококваліфікованих фахівців, серед яких 32 академіка, 700 докторів наук, понад 2 тисячі кандидатів наук, 6 Героїв України, 23 Герої соціалістичної праці.  

Розумом, працею і талантом науково-педагогічних працівників, співробітників та студентів творився імідж закладу, його науковий, навчально-методичний потенціал, що дозволив йому увійти до п’ятірки вітчизняних лідерів аграрної освіти.

 

Відділ взаємодії з громадськістю

 апарату Уманської РДА



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь