Керівник апарату райдержадміністрації Наталія Сиротюк привітала Уманський НУС із 175-річчям

Дата: 06.09.2019 15:55
Кількість переглядів: 1562

6 вересня один із найстаріших закладів вищої освіти України – Уманський національний університет садівництва – відзначав своє 175-річчя. Урочистості з нагоди солідного ювілею відбулися в актовій залі університету, де професорсько-викладацький склад і студенти приймали вітання від представників Міністерства освіти і науки України, керівництва Уманського району і міста Умань, представників вищих закладів освіти Черкащини та Умані.

Зі щирими словами привітань до колективу Уманського національного університету садівництва звернулася  керівник апарату райдержадміністрації, випускниця цього закладу вищої освіти Наталія Сиротюк:

– З приємністю хочу відзначити, що в закладі згуртувався колектив професіоналів, який гідно виконує свої обов’язки з підготовки спеціалістів вищої кваліфікації для потреб сільського господарства та інших галузей економіки нашої країни.

Уманський національний університет садівництва здавна є і залишається кузнею з підготовки фахівців для аграрної галузі Уманського району. Завдяки професійним знанням, здобутим в навчальному закладі, студенти вдало застосовують свої вміння на практиці. Серед випускників вашого закладу освіти – висококваліфіковані агрономи, вмілі господарники, керівники знаних на Уманщині та усієї України сільськогосподарських і промислових підприємств.

Також Наталія Миколаївна висловила переконання, що університет і надалі залишатиметься не тільки храмом науки, де готують високоосвіченого аграрника, а й тим культурним, інтелектуальним осередком, який (вірний славним традиціям поколінь викладачів і працівників) відкриє нові яскраві сторінки своєї історії.

За вагомий внесок у справу підготовки висококваліфікованих кадрів для агропромислового комплексу України, високу професійну майстерність, досягнуті успіхи в науковій діяльності та з нагоди 175-річчя заснування університету Почесними грамотами Уманської райдержадміністрації були нагороджені:

- кандидат економічних наук, начальник інформаційно-обчислювального центру Уманського національного університету садівництва Миколайчук Ярослав Леонідович;

- кандидат економічних наук, доцент кафедри фінансів, банківської справи та страхування Уманського національного університету садівництва Барабаш Леся Віталіївна;

- кандидат економічних наук, доцент кафедри фінансів, банківської справи та страхування Уманського національного університету садівництва Гузар Богдан Степанович;

- завідувач навчально-виробничого відділу Уманського національного університету садівництва Длугоборський Роман Віталійович;

- лаборант центру культури і виховання студентів Уманського національного університету садівництва Шаповаленко Анатолій Степанович.

Заснований у 1844 році в м. Одеса як Головне училище садівництва за тривалий період свого історичного розвитку заклад перетворився на справжню національну кузню з підготовки спеціалістів вищої кваліфікації для потреб сільського господарства та інших галузей економіки нашої країни.

З часу заснування університетом підготовлено більше 50 тисяч висококваліфікованих фахівців, серед яких 32 академіка, 700 докторів наук, понад 2 тисячі кандидатів наук, 6 Героїв України, 23 Герої соціалістичної праці.  

Розумом, працею і талантом науково-педагогічних працівників, співробітників та студентів творився імідж закладу, його науковий, навчально-методичний потенціал, що дозволив йому увійти до п’ятірки вітчизняних лідерів аграрної освіти.

 

Відділ взаємодії з громадськістю

 апарату Уманської РДА



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь