Шанс на друге життя: обласний онкодиспансер отримав унікальне обладнання для програмованої кріоконсервації клітин мозку

Дата: 09.09.2019 12:12
Кількість переглядів: 513

Черкаський обласний онкодиспансер на фінішній прямій зі створення Центру аутологічної трансплантації стовбурових клітин кісткового мозку. Для нього заклад у межах обласної програми продовжує отримувати високотехнологічне обладнання. 5 вересня до диспансеру доставили унікальне обладнання для програмованої кріоконсервації та кріозберігання клітин. Таке поповнення сталося вперше в історії закладу, та й області загалом, каже керівник медустанови Віктор Парамонов.

Фото без опису

Пересадка кісткового мозку для онкохворих – часто єдиний порятунок. Однак число медичних закладів, де її можуть проводити, в Україні, і досі обмежене. Вже декілька років у КНЗ «Обласний онкологічний диспансер Черкаської обласної ради» працюють над запровадженням методик трансплантації. Підтримали ініціативу закладу на обласному рівні. На її реалізацію з обласного бюджету спрямували 27 млн грн. На 14 млн грн. уже провели тендери для придбання необхідного устаткування.

Фото без опису

Фото без опису

– Обладнання для програмованої кріоконсервації та кріоконсервації при -196 градусах живих людських клітин людського мозку ми отримали вперше в історії закладу та й області, – каже Віктор Парамонов. – Це стане резервом життя пацієнта, тому що сьогодні без методології аутологочної трансплантації ми не можемо проводити так звану високодозову хіміотерапію. Оскільки вона настільки потужна, що, окрім ракових клітин, вбиває й усі інші в організмі людини. З допомогою ж цього методу дамо друге життя людині, бо, фактично, будемо трансплантувати її ж раніше відібрані та лабораторно розмножені клітини кісткового мозку на пусте середовище.

Фото без опису

Наразі створення Центру аутологічної трансплантації стовбурових клітин кісткового мозку з високодозовою хіміотерапією гемобластозів та солідних пухлин майже завершили. Якщо не буде затримок, а депутатський корпус не послабить підтримку, то вже у листопаді в онкодиспансері будуть відбирати перших пацієнтів. Перевагу спочатку надаватимуть пацієнтам серед молоді та дітей. Вже цього року, за словами очільника закладу, тут хочуть пролікувати одного-двох пацієнтів.

За інформацією прес-служби Черкаської ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь