На Уманщині обговорили взаємодію органів виконавчої влади й органів місцевого самоврядування у вирішенні регіональних проблем

Дата: 26.09.2019 10:34
Кількість переглядів: 608

25 вересня на Уманщині, за ініціативи Черкаського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів і підтримки районної влади,  відбувся  виїзний тематичний короткостроковий семінар на тему «Взаємодія органів виконавчої влади й органів місцевого самоврядування у вирішенні регіональних проблем».

Фото без опису

Участь у ньому взяли перший заступник голови Уманської райдержадміністрації Сергій Жорницький, заступник голови Уманської районної ради Петро Бабкін, завідувач сектору по роботі із зверненнями громадян апарату обласної державної адміністрації Вікторія Романенко, заступник голови Черкаського обкому профспілки  працiвникiв державних установ Василь Олійник, начальник управління державного земельного кадастру Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області Ольга Пазинич,  викладач Черкаського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів Віктор Болотов, методист навчально-організаційного відділу Черкаського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів Ольга Шевченко, заступник начальника загального відділу виконавчого апарату Черкаської обласної ради Тетяна Синільник, керівники, спеціалісти апарату, управлінь, відділів райдержадміністрації, територіальні підрозділи центральних органів виконавчої влади, посадові особи органів місцевого самоврядування, депутати місцевих рад Уманського району.

Відкриваючи захід, перший заступник голови Уманської райдержадміністрації Сергій Жорницький наголосив на тому, що об’єктивна необхідність проведення цього семінару зумовлена сучасними викликами, адже нині в нашій країні проходить період реформ та приймається багато нових законопроектів. Тому важливим на сьогодні є обговорити та засвоїти всі актуальні зміни в законодавстві для подальшої ефективної роботи.

Під час зустрічі, зокрема, було розглянуто питання про дотримання вимог Закону України «Про звернення громадян». По ньому поінформувала завідувач сектору по роботі із зверненнями громадян апарату обласної державної адміністрації Вікторія Романенко. Вікторія Вікторівна акцентувала увагу всіх присутніх  на тому, що кожен нормативний документ, який регулює роботу із зверненнями громадян та існує на теперішній день, стосується в однаковій мірі як органів виконавчої влади, так й органів місцевого самоврядування. Тому основним завданням є дотримуватися встановлених вимог та намагатися організувати свою діяльність так, аби людина мала можливість отримати максимально вичерпну відповідь у визначені законодавством терміни.

Аби зосередити додаткову увагу на організації роботи по запобіганню та виявленню корупції, на семінарі цього дня також було заслухано інформацію про правові та організаційні засади функціонування системи запобігання корупції в Україні. Її надав заступник голови Черкаського обкому профспілки  працiвникiв державних установ Василь Олійник.

Значну увагу на семінарі також приділили питанням, що стосувалися внесення змін до Закону України «Про Державний земельний кадастр» в частині надання повноважень органам місцевого самоврядування, порядку ведення Державного земельного кадастру, виділення та порядку отримання земельних ділянок учасникам АТО, виконання повноважень органів місцевого самоврядування у сфері забудови, ремонту доріг та благоустрою населених пунктів, а також основних аспектів державної реєстрації прав на нерухоме майно та основних вимог до ведення службової документації та організації контролю в сільських і селищних радах.

 

Відділ взаємодії з громадськістю

апарату Уманської райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь