Готовність – 98%: райони Черкащини відзвітували про підготовку до опалювального сезону

Дата: 04.10.2019 08:57
Кількість переглядів: 389

За технічними показниками, область готова до старту опалювального сезону 2019-2020 на 98%. Загалом нині всі райони готові до включення опалення, втім по деяким є низка питань, які необхідно врегулювати. Про готовність Черкащини до входження в опалювальний сезон йшлося на нараді в ОДА під головуванням заступника голови облдержадміністрації Віктора Карпенка.

Фото без опису

Календарна дата старту опалювального сезону – 15 жовтня. Передумовою для початку опалювального сезону є утримання упродовж трьох діб середньодобової температури у межах +8 градусів.

Втім на місцях самі мають орієнтуватися по ситуації та, за потреби, подавати тепло в оселі раніше. Так, у Черкасах, у зв’язку зі зниженням температур, уже завтра дадуть опалення для об’єктів соціальної сфери. Загалом до роботи в осінньо-зимовий період готові 603 загальноосвітніх навчальних заклади, що становить 100%, та 430 дошкільних установ (100%), закладів охорони здоров’я 799 (100%).

– Підготовчий період до нового опалювального сезону закінчився, – зауважив заступник очільника області, відкриваючи нараду. – Втім, проаналізувавши ситуацію, можна зробити висновки, наскільки відповідально ставляться керівники районів, міст, об’єднаних територіальних громад до вирішення питань, пов’язаних з підготовкою до осінньо-зимового періоду. У деяких районах та містах з року в рік ситуація повторюється. Одні можуть стартувати організовано, інші ж кожного разу мають з цим проблеми.

Фото без опису

На нараді про готовність до входження в опалювальний період відзвітували усі райони та міста обласного значення. Були питання до готовності Драбівщини, Корсунщини, Жашківшини, Звенигородщини, Чигиринщини. Зауваження також мають Черкаси, Умань, Сміла, Ватутіне та Канів. Зокрема по Смілі актуальним лишається переведення будинків на індивідуальне опалення. Місту рекомендували чітко дотримуватися методики з надання дозволів та самої процедури підключення.

Водночас на сьогодні не вирішене питання встановлення побудинкових лічильників тепла. Так, у  Жашківському районі забезпеченість становить лише 4 %, Корсунь-Шевченківському – 14 %, Драбівському – 14 %, Черкаському – 0 %. За інформацією ПАТ «Черкасигаз», низькими темпами проводиться облаштування лічильниками газу в бюджетній сфері з модемним зв’язком.

За інформацією прес-служби Черкаської ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь