У школах району відзначили День захисника України та День Українського козацтва

Дата: 16.10.2019 16:57
Кількість переглядів: 6949

Згідно з указом Президента України з 2014 року 14 жовтня встановлено Днем захисника України. І тепер цей день став не просто державним святом, а направду всенародним, бо захисниками незалежності та суверенітету України в наш час є військові і добровольці, госпітальєри і  волонтери, дорослі і  дітивсі ті, хто в різний спосіб наближають перемогу на Сході України.

Фото без опису

Напередодні свята в Полянецькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів пройшов виховний захід «На захисті Батьківщини», на який завітали  герої-добровольці, односельчани, учасники бойових дій на Сході України:  Герой України, полковник Збройних сил України Міхеєв Юрій Леонідович  та Шаповалов Андрій Володимирович. Військові розповіли учням про свій бойовий шлях.

З розповідей героїв-односельців діти дізналися про те, як проходили бої під Волновахою, Іловайськом, Дебальцево. Стали свідками зворушливої історії про битву за Донецький аеропорт. Разом з військовими  хвилиною мовчання вшанували  полеглих героїв УПА, Героїв Небесної сотні і Героїв неоголошеної війни.

За мирне небо над головою діти вітали Героїв піснями про мир, Україну, декламували вірші, а також привітали їх із святом Захисника України сувенірами та  оберегами, виготовленими власноруч.

10 жовтня 2019 року в Шаринському НВК пройшов урок мужності для учнів 9-10 класів, присвячений Дню Захисника України. Почесним гостем заходу став батько учениці 9 класу, учасник АТО, Нараєвський Сергій Вікторович, який виступив перед учнями, розповів історію свого життя до того часу як пішов на службу та після того як потрапив в зону АТО та відповів на запитання учнів і вчителів. Завершенням заходу став перегляд фрагментів документального фільму «Край землі» та презентації.

У Собківському НВК проведено ряд заходів:

- Конкурс малюнків «Ми – козачата» 2-4 класи;

- Конкурс учнівських стінгазет «День козацтва» 5-11 класи.

11 жовтня для учнів 8-11 класів  проведено роважально-пізнавальну програму «Козацька Покрова».

Захід присвячено витокам козацтва, під час якого учні відчули себе козаками і занурилися в минуле.

Учні взяли  участь у силових конкурсах, переглянули пізнавальні відеоролики про славні подвиги козаків та про «багатства» українськоїземлі., позмагалися у вікторинах та логічних конкурсах, співали козацькі пісні, танцювали гопака

Традиції нашого народу справжній скарб, який потрібно оберігати та дбайливо передавати із покоління в покоління. Однією з таких традицій у Старобабанівській ЗОШ І-ІІІ ступенів є «Козацькі забави» напередодні Дня захисника України. Сучасні, завзяті та кмітливі діти мали змогу проявити себе в спортивних змаганнях, які проходили в два етапи. В першому етапі взяли участь учні 1-4 класів, а в другому учні 5-8 класів. Як завжди в таких змаганнях перемагає дружба, але переможці обов'язково отримають свою нагороду після підведення підсумків. Молодші школярі мали змогу скуштувати справжню козацьку кашу.

10 жовтня, напередодні Дня Захисника України, у Бабанській загальноосвітній школі відбувся шкільний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Участь в якій взяли  учні  6-10 класів. Метою цієї гри є виховання юних патріотів України на засадах національної гідності, високої самосвідомості та активної громадської позиції, здорового способу життя, духовно-багатої та фізично- розвиненої особистості

Змагання проходили на сільському стадіоні під назвою «Козацькі перегони». Участь брали 6 команд. Проведено такі конкурси: «Влучний постріл», «Доставка листа», «Інтелектуальний конкурс», «Стрибки у мішках» та «Перенесення потерпілого».

Особливо привернув увагу конкурс перетягування линви. Всім дуже сподобалася гра, вона принесла радість і задоволення від спілкування, перевірки своїх можливостей, умінь і знань.

Проведення таких заходів допомагає дітям краще пізнати історію свєї країни, адже нашим сучасникам потрібно дбати про культурне і духовне відродження народу, потрібно навчитися пишатися тим, що ми – українці

 

Відділ освіти, молоді і спорту Уманської РДА



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь