Депутати районної ради збиралися на позачергове засідання

Дата: 17.10.2019 17:38
Кількість переглядів: 732

16 жовтня відбулася позачергова сесія Уманської районної ради, яку провела голова районної ради Оксана Супрунець. У роботі пленарного засідання взяли участь перший заступник голови районної державної адміністрації Сергій Жорницький, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, представники інших районних відомств та установ, сільські, селищний голови.

Фото без опису

На розгляд депутатського корпусу виносилося 14 питань, одне з яких було додано на початку засідання.

Районні обранці визнали повноваження депутата районної ради сьомого скликання Лідії Андріївни Хоменко замість покійного депутата від ВО «Батьківщина» Анатолія Івановича Панченка.

Головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Валентина Смішко доповіла про розвиток фізичної культури і спорту в Уманському районі. У закладах освіти району працює 32 вчителі фізичної культури, функціонує 25 спортивних залів, 12 приміщень для фізкультурно-оздоровчих занять, 35 спортивних майданчиків. У школах у минулому навчальному році працювали гуртки і секції з 10 видів спорту, в яких займалися 311 учнів 1-11 класів. Як результат – ряд призових місць на обласних та всеукраїнських змаганнях. У районі проведено 26 навчально-виховні заходи з 13 видів спорту.

У дитячо-юнацькому клубі фізичної підготовки у 2018/2019 навчальному році навчалося 304 учні у 20 групах, в яких працювало 13 керівників гуртків. Випущено 25 учнів, 15 з яких виконали масові розряди. Пріоритетними напрямами з розвитку спорту залишаються збільшення фінансування галузі фізичної культури та введення у сільських радах посад інструктора зі спорту.

Далі було внесено зміни до двох районних програм – комплексної програми «Турбота»  на 2014-2020 роки та комплексної програми щодо медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) учасників антитерористичної операції, родин Героїв небесної Сотні, постраждалих під час Революції Гідності та бійців-добровольців на 2018-2022 роки

Внесено зміни до районного бюджету, що, як озвучила в. о. начальника фінансового управління райдержадміністрації Людмила Матушевська, зумовлено наданням додаткових трансфертів сільськи рад і ОТГ, а також перерозподілом бюджетних призначень між головними розпорядниками за рахунок економії коштів.

Зокрема, на нестандартне підключення до системи електричних мереж малого групового будинку у с. Собківка з Дмитрушківської ОТГ виділено 230 тис. грн, з Ладижинської та Паланської ОТГ – по 100 тис. грн, з районного бюджету – 162 тис. грн.

За рахунок економії бюджетних коштів на понад 727 тис. грн вдалося профінансувати медикаменти та енергоносії первинній галузі медицини, харчування учнів, придбання котла для Доброводівського НВК, надати субвенцію місту Умань на утримання ліжок дитячої хірургії, на станцію переливання крові та на патолого-анатомічні дослідження.

Також депутати погодили ряд інших питань: про встановлення поточних індивідуальних технологічних нормативів використання питної води; про попередження головного лікаря Уманської центральної районної лікарні  про наступне вивільнення в зв’язку з реорганізацією закладу; про надання дозволу Уманській центральній районній лікарні на продовження терміну дії договору оренди приміщення; про надання дозволу відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації на списання основних засобів; про внесення змін  до складу постійної комісії районної ради.

Схвалено на сесії і два депутатських звернення. Перше – щодо наповнення бюджету Уманського району, проєкт якого озвучив депутат Сергій Войченко. У зверненні зазначалося, що такі підприємства як Уманський тепличний комбінат та Уманське лісове господарство повинні сплачувати податки за місцем розташування, а не реєстрації, що дасть змогу наповнити бюджет району.

Друге звернення адресувалося Черкаській облдержадміністрації та Черкаській обласній раді і стосувалося активізації ремонту доріг загального користування місцевого значення: Колодисте – Малий Затишок – Затишок, Бабанка – Коржовий Кут – Дубова – Острівець – Рогова та Умань – Бершадь. Крім того, вимагається ремонт у першочерговому порядку шляхопроводів та мостових споруд: Вільшана Слобідка – Дубова, міст у селі Вільшанка, міст у селі Посухівка.

Два питання не отримали підтримку депутатського корпусу – про хід виконання Програми розвитку первинної медико-санітарної допомоги в Уманському районі та підтримки комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Уманської районної ради на 2019-2021 роки, а також про створення комунального закладу «Малий груповий будинок».

 

Відділ взаємодії з громадськістю апарату Уманської РДА

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь