Президент провів зустріч з головою парламентської асоціації дружби «Японія – Україна»

Дата: 23.10.2019 10:25
Кількість переглядів: 327

Президент України Володимир Зеленський під час робочого візиту до Японії зустрівся з головою парламентської асоціації дружби «Японія – Україна» Ейсуке Морі та членами асоціації.

Глава держави подякував за послідовну політику уряду та парламенту Японії щодо підтримки суверенітету та територіальної цілісності України, зокрема в рамках міжнародних організацій, а також за широкомасштабну гуманітарну та фінансову допомогу з боку Японії для проведення структурних реформ.

«Високо цінуємо допомогу вашої країни для відновлення Донбасу та підтримки внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованих територій України. Відчуваю дружнє ставлення з вашого боку», – зазначив Володимир Зеленський.

Сторони також обговорили можливості для поглиблення економічної та інвестиційної співпраці.

Порушувалося питання співробітництва в рамках реалізації інфраструктурних проектів в Україні, а також взаємовигідних проектів у сферах енергетики, транспорту, сільського господарства, охорони довкілля тощо.

«Сьогодні нам потрібно модернізувати та об’єднати Україну. З цією метою наш парламент ухвалює багато законів. Наприклад, закон про концесію, адже нам треба відновити та модернізувати українську інфраструктуру: порти, залізницю, дороги, мости, дамби», – підкреслив Глава держави.

Президент також зауважив, що втішений тим, що у новій Верховній Раді була створена депутатська група з міжпарламентських зв’язків з Японією, до складу якої входять 117 депутатів. 80 із них, зокрема й співголова групи, представляють політичну партію «Слуга Народу».

Важливою частиною перемовин став обмін досвідом з питань подолання наслідків ядерних надзвичайних ситуацій. Президент України відзначив ефективність діяльності українсько-японського Спільного комітету з питань співробітництва у сфері покращення післяаварійного реагування на надзвичайні ситуації на атомних електростанціях.

«Ми підтверджуємо свій намір продовжувати співпрацю з питань подолання наслідків аварії на АЕС «Фукусіма-1» шляхом взаємодії між нашими країнами у рамках так званого механізму «Фукусіма – Чорнобиль».

Перспективний напрям діяльності – розробка та запровадження нових технологій утилізації радіоактивних відходів», – додав Володимир Зеленський.

Японська сторона високо оцінила результати свого візиту до України у вересні цього року, наголосивши, що він надав нового імпульсу розвитку міжпарламентського діалогу та всього спектру співпраці між країнами.

За інформацією офіційного інтернет-представництва Президента України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь