Голова Черкаської ОДА Ігор Шевченко прозвітував напередодні 100 днів на посаді (ФОТО)

Дата: 28.10.2019 14:24
Кількість переглядів: 380

Голова Черкаської ОДА Ігор Шевченко прозвітував напередодні 100 днів перебування на посаді. 

Мова йшла про вирішення нагального питання опалення у Смілі, низку домовленостей у напрямку залучення інвестицій, реалізацію загальнонаціональних реформ. Окремо голова ОДА зупинився на таких об’єктах: реконструкція злітно-посадкової смуги аеропорту, завершення ремонту драмтеатру, розвиток закладів сфери охорони здоров’я та ін.

Фото без опису

- Мова йде не про персоналії, а про систему регіонального управління і команду, яка продовжує реалізовувати стратегію розвитку області. Це спільна робота і працівників ОДА, і керівників комунальних установ області, і депутатського корпусу облради, – говорить Ігор Шевченко.

Прихід на посаду розпочався із ознайомлення із діяльністю департаментів, комунальних закладів обласного підпорядкування, непростою ситуацією в районах, де практично немає керівників. В голови ОДА відбулися десятки зустрічей із керівниками установ, підприємств, депутатами. Відбулися певні кадрові зміни, зокрема в управлінні охорони здоров’я.

Фото без опису

Опалювальний сезон у Смілі

Місто вже кілька років не входило в опалювальний сезон вчасно. Це був тривалий та складний переговорний процес, але днями Кабмін виділив області безповоротно 15,5 млн грн. Надзвичайної ситуації вдасться уникнути.

Аеропорт

Одним з пріоритетним напрямків залишалося відродження аеропорту. Але жоден з інвесторів не вважав його перспективним, поки там не буде злітно-посадкової смуги та інших технічних об’єктів.

– Самого аеровокзалу мало. Та дуже непросто давався об’єкт. Нараду проводили чи не щотижня. Реконструкція смуги практично завершена, зараз готові до нанесення розмітки. Далі – робота із потенційними інвесторами, у цьому питання є підтримка і народних депутатів, – відзначив Шевченко.

Драмтеатр

Після пожежі у 2015-му приміщення драмтеатру вже встигло отримати статус довгобуду.

– Постійно тримаю зв’язок із підрядником, у грудні здамо в експлуатацію. На наступний рік залучатимемо кошти для ремонту сцени. Але фасад зроблено, приміщення повністю відреставроване, всі комунікації відновлені. Облаштування території навколо театру обіцяє забезпечити міська влада, – інформує голова ОДА.

Фото без опису

Фото без опису

Будівництво диспетчерської «швидкої»

– Роками обласна влада не знаходила спільної мови із міською. Попри те, що завдяки коштам ДФРР отримали можливість реалізувати крутий проект, через неврегульоване земельне питання не могли почати будівництво, – каже Шевченко.

На сьогодні земельна ділянка на Корольова, 15, готова до початку будівництва. Тендер на визначення підрядника уже відбувся.

Амбулаторії

– Будівництво 21 амбулаторії нам дісталися у спадок від попередньої влади. Термін здачі в експлуатацію затягнувся з різних причин: недобросовісні деякі підрядники, недопрацювання Казначейства, недофінансування із місцевих бюджетів … Але до нового року більшу частину приміщень профільний департамент обіцяє привести у повну готовність та закупити обладнання, – інформує голова облдержадміністрації.

На сьогодні закупили медичні автомобілі: вже придбали 23 авта на більш як 11 млн грн. У жовтні провели тендер ще на 31 авто, очікувана вартість яких складає 15,5 млн грн.

Активізували роботу у спортивній школі олімпійського резерву “Манеж”. Де надбудовують другий поверх та добудовують спортивні зали. На сьогодні освоїли 4, млн грн. ДФРР – 4,1 млн грн, 465,2 тис грн – кошти обласного бюджету.

Галузь медицини

Відкривається відділення кардіоцентру в Умані. На початку роботи фахівці з Черкас їздитимуть навчати місцевих медиків. Тож кардіомедицині приділяють особливу увагу. Адже, за статистикою, серцеві хвороби одні із тих, які найчастіше призводять до смертності.

До нового року запрацює Центр трансплантації стовбурових клітин кісткового мозку. На більш як 11 млн грн закупили обладнання, завершується ремонт приміщень.

Фото без опису

Уже почали напрацьовувати перспективні інвестиційні проекти в галузі охорони здоров’я.

Зареєстрували інвестиційні проекти на ДФРР:
– “Реконструкція будівлі корпус № 1 з підвалом під центр паліативної допомоги за адресою: м. Черкаси, вул. Мечнікова, 25.
– “Створення мережі госпітальних скринінгових центрів онкологічних захворювань у чоловіків в Черкаській області”.

Одне із найболючіших питань – дороги на Черкащині.

– На час мого приходу до кінця року об’єм робіт виконували на 40%. Ми ж планувати виконати на 70%, але завдяки впровадженим змінам сподіваємося виконати на всі 90% відсотків.

Не на останньому місці екологічні питання.

– Реагуємо постійно, надходило немало скарг щодо діяльності компаній МХП. Створили робочу групу, у складі якої і представники громадськості. Уже зробили виїзди в Канівський та Черкаський райони, взяли проби води, атмосферного повітря та грунтів. Результати оприлюднимо і опрацюємо. Так само звертаємо увагу на Дніпро, яке потребує очищення. Найкращим природнім засобом є зарибнення, погода ще дозволяє завершити ці роботи, тож процес триває.

Розвиток підприємництва та залучення інвестицій.

– Ми запускаємо три центри розвитку підприємництва в Золотоноші, Шполі і Білозірській ОТГ. Є конкретні домовленості з інвесторами. Зокрема компанією «APTIV», які запланували відкрити підприємство з випуску автомобільних комплектуючих у Черкасах. Уже до нового року хочуть запустити 200 робочих місць. Згодом розширити виробництво до 2 тисяч робочих місць, – каже Ігор Шевченко.

Область працює над реалізацією проекту із представниками Університету ISMA (Вища школа менеджменту інформаційних систем), Латвія та Черкаським державним бізнес коледжем щодо відкриття філії освітнього закладу в місті Черкаси.

У Житомирі на форумі за участі двох Президентів підписали Угоду між Черкаською ОДА та Вітебським обласним виконавчим комітетом Республіки Білорусь.

– Контактуємо, напрацювали пропозиції по співпраці та вже домовились про приїзд білорусів на Черкащину. Також провели зустріч із делегацією Злінського Краю Чеської Республіки, обговорено майбутні напрямки співпраці в сфері медицини, освіти та домовлено підготувати та підписати Угоду про співробітництво, – додає керівник області.

Також голова ОДА розповів про результати відбору кандидатів на посадиголів РДА. На сьогодні вже всі 20 кандидатів на 20 районів області після попередніх перевірок пройшли співбесіду. Далі – затвердження в Офісі Президента. Усі претенденти проходили через систему “ЛІФТ”.

Нагадаємо, 31 липня цього року Президент Володимир Зеленський представив нового голову Черкаської ОДА Ігоря Шевченка.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь