Мінрегіон підтримав пропозиції Черкащини, спрямовані на розвиток медицини на селі

Дата: 29.10.2019 10:21
Кількість переглядів: 355

Ще один автомобіль для медичних працівників та 99 комплектів телемедичного обладнання додатково придбають для області за рахунок нерозподіленої субвенції. Мінрегіон підтримав ці пропозиції Черкаської області на засіданні Комісії з розгляду переліку проектів та заходів, що фінансуються за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості.

Фото без опису

Засідання відбулося у Києві минулої п’ятниці. Свої пропозиції щодо внесення зміни до проектів та заходів, що фінансуються за рахунок субвенції представили 22 обласні державні адміністрації окрім Луганської та Рівненської. Від Черкащини взяв участь у засіданні заступник очільника області Віктор Карпенко.

– На моє переконання, маємо доцільно використовувати кошти державної субвенції на розвиток медицини у сільській місцевості, – переконаний посадовець. – Їх ми, передовсім, можемо спрямовувати на будівництво амбулаторій, придбання автомобілів для них та комплектів телемедицини. На останньому засіданні комісія підтримала всі наші пропозиції. Тож, можемо сказати, що закупимо на 1 автомобіль більше та ще майже сотню комплектів з телемедицини. Їх, між тим, до того в області було лише 17.

Щодо автомобілів, то їх отримають усі 26 амбулаторій, які будують в області, а також інші райони, які заявили про потребу, додав Віктор Карпенко. Загалом на Черкащині вже проплатили 23 автомобілі для медпрацівників амбулаторій, а на 31 провели тендери та відсьогодні можуть підписувати договори.

– Залишок субвенції, розподіленої на область, необхідно спрямувати на дійсно вартісні речі для громад, – зазначив він. – Тож чекатиму від районів, міст та ОТГ пропозицій щодо придбання автомобілів, будівництва амбулаторій або ж капітального ремонту й реконструкції вже наявних будівель амбулаторій. Хоч субвенція Мінрегіону декларується як перехідна, втім, вважаю, ми маємо вже зараз зібрати пропозиції, аби знати, як у подальшому зможемо якісно використати цей залишок.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь