П’ятигривнева монета та 50 гривень з новим дизайном відсьогодні в обігу

Дата: 20.12.2019 12:44
Кількість переглядів: 766

Національний банк України 20 грудня ввів у обіг оновлені банкноти номіналом 50 гривень, а також монети номіналом 5 гривень, які поступово замінять відповідні паперові банкноти. Це – частина комплексного рішення з оптимізації та оновлення банкнотно-монетного ряду гривні, який містить надійніші та захищеніші від підробок банкноти та забезпечує зручність готівкових розрахунків та економію коштів для держави.

Фото без опису

Загалом Національний банк працював над осучасненням гривні та наводив лад у готівкових розрахунках із 2014 року. Завершення процесу оптимізації банкнотно-монетного ряду гривні заплановане на 2020 рік із уведенням у обіг оновленої банкноти номіналом 200 гривень, а також монети номіналом 10 гривень.

Фото без опису

Фото без опису

Завдяки комплексним змінам номінальний ряд гривні зрештою скоротиться та сягне оптимального розміру – 12 номіналів. Усього в ньому залишиться 6 номіналів монет (10 та 50 копійок, 1, 2, 5 та 10 гривень) і 6 номіналів банкнот (20, 50, 100, 200, 500 та 1 000 гривень).

Першочергово Національний банк планує увести в обіг по 5 млн 50-гривневих банкнот та 5-гривневих монет. Перша партія цих грошових знаків уже розподілена між підрозділами Національного банку в регіонах.

Національний банк створив максимально зручні умови для громадян – їм не потрібно обмінювати банкноти номіналами 5 та 50 гривень попереднього зразка на оновлені обігові монети та банкноти. Вони зможуть необмежений період часу розраховуватися одночасно і новими грошовими знаками, і попередніми банкнотами відповідних номіналів.

Довідково

З детальною інформацією про нові обігові монети та  їх технічні параметри можна ознайомитися тут.

Докладніше про захист оновленої банкноти номіналом 50 гривень можна дізнатися на спеціальному тематичному ресурсі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь