Уманська районна філія обласного центру зайнятості інформує про надання послуг у 2019 році

Дата: 17.01.2020 11:28
Кількість переглядів: 516

Упродовж 2019 року послугами Уманської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості користувалися 2208 безробітних, що на 28 осіб більше, ніж у  відповідному періоді минулого року. Станом на 01.01.2020  на обліку в  районній філії перебували 875 безробітних, що на 10 осіб більше, ніж у минулому році. 

Фото без описуЗаявлено про потребу та подано до служби зайнятості 1138 вакансій 237  роботодавців (у минулому році - 1124 вакансії 244 роботодавців). Середній розмір оплати праці у розрахунку на одну вакансію становив 4688 грн. У середньому з початку року на 1 вакансію претендували 2 безробітних.

За сприяння районної філії працевлаштовані 1154  незайнятих громадян, в тому числі 758 осіб, які мали статус безробітного, 357 осіб, які перебували на обліку як шукаючі роботу та 39 безробітних працевлаштувалися самостійно. Із загальної чисельності працевлаштованих безробітних:  жінок – 235, молоді до 35 років – 190, 265 осіб, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню.

Відповідно до Закону України «Про зайнятість населення» з початку року  прийнято рішення про виплату компенсації єдиного соціального внеску роботодавцям за працевлаштованих на нові робочі місця 9 безробітних.

Протягом року проводилась робота щодо укладання договорів з сільськими та селищною радами, об’єднаними територіальними громадами – Паланською, Дмитрушківською та Ладижинською сільською радою для організації громадських робіт з благоустрою та ремонту об’єктів соціальної сфери та управлінням праці та соціального захисту населення  Уманської РДА щодо інформування про оформлення житлових субсидій за рахунок коштів фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття та коштів місцевих бюджетів. Укладено 77 договорів на організацію громадських робіт, в яких взяли участь 264 безробітних. На замовлені роботодавцями місця направлено на роботу тимчасового характеру 74 безробітних.

З початку року за направленням районної філії професійне навчання проходили 294 безробітних, з них 24 жінки та 77 осіб із числа молоді.  Закінчили навчання 290 осіб, які були працевлаштовані.

У 2019 році 8 осіб, які звернулися до Уманської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості, отримали ваучер для оплати професійного навчання за професією «Кухар».

Статус безробітного мали 85 осіб з інвалідністю, з яких 28 -  працевлаштовані, 14 проходили професійне навчання, 3 брали участь у громадських роботах.  Продовжують отримувати послуги 33 особи.

Послуги служби зайнятості отримували 24 учасники ООС (АТО), з яких 6 безробітних працевлаштовані, один проходив професійне навчання. Продовжують отримувати послуги 10 осіб.

У 2019 році з числа зареєстрованих  переселенців з тимчасово окупованої території та зони проведення ООС на обліку в центрі зайнятості перебували 4 особи, яким надавались послуги зі сприяння працевлаштуванню: 3 особи були   працевлаштовані, 2 брали участь у громадських роботах. Продовжує отримувати послуги 1 особа.

       Профорієнтаційними заходами було охоплено 5714 осіб, 2171 з яких безробітні, в т.ч. 947 жінок, 623 особи з числа молоді, 715 осіб, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню. З початку року надана 7221 профінформаційна послуга, 3444 професійних консультацій, 342 послуги із застосуванням психодіагностики, в т. ч. з професійного відбору.  Профорієнтаційна робота з учнями загальноосвітніх шкіл проводиться спільно з районним відділом освіти та навчальними закладами. Заходами з  професійної орієнтації було охоплено 2325 осіб, що навчаються у навчальних закладах різних типів.      

На кінець звітного періоду допомогу по безробіттю отримували 771 зареєстрований безробітний. Мінімальний розмір допомоги по безробіттю для застрахованих осіб встановлений у розмірі 1630 грн, а для вперше шукаючих роботу та окремих категорій застрахованих осіб – 610 грн.

 

Уманська районна філія Черкаського обласного центру зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь