ДАБІ забезпечила доступ до інформації з Єдиного реєстру дозвільних документів у формі відкритих даних

Дата: 21.01.2020 15:03
Кількість переглядів: 432

Єдиний реєстр дозвільних документів на будівництво відтепер доступний у формі відкритих даних. Держархбудінспекція опублікувала відповідний набір на Єдиному державному вебпорталі відкритих даних https://data.gov.ua/.

Це означає, що будь-яка особа – від розробників вебресурсів, аналітиків, журналістів до активістів та громадян – зможе вільно використовувати наявну у реєстрі інформацію для проведення власних досліджень, розслідувань, створення аналітичних матеріалів, сучасних вебсервісів, а також для контролю за містобудівною ситуацією в регіонах та у країні в цілому.

У наборі даних опубліковано Єдиний реєстр документів, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт і засвідчують прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів, відомостей про повернення на доопрацювання, відмову у видачі, скасування та анулювання зазначених документів, за 2019 рік. А також приведено у відповідність інформацію за 2013-2018 роки. Адже раніше ця інформація публікувалася на https://data.gov.ua/ лише у вигляді посилання на Єдиний реєстр дозвільних документів у будівництві, що не відповідало вимогам до машиночитаних даних та не давало можливості користувачам якісно працювати з ними.

Наразі реєстр завантажено та опубліковано у форматі CSV, тобто інформація може бути оброблена технічними засобами програмного забезпечення.

Важливо й те, що інформація у наборі даних оновлюватиметься щотижнево, а це означає, що кожен зможе отримати максимально актуальні дані для подальшого використання.

 

За інформацією Порталу адміністративних послуг Черкаської області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь