На Уманщині урочисто відзначили День Соборності України

Дата: 22.01.2020 14:34
Кількість переглядів: 1368

22 січня керівництво району та очільники територіальних громад, представники районних установ та організацій, школярі, громадськість зібралися на загальнорайонні урочистості в селі Сушківка біля пам’ятного знаку Тарасу Шевченку, щоб згадати велику історичну подію, яка сталася в цей день 101 рік тому –  Українська Народна Республіка і Західноукраїнська Народна Республіка об’єдналися в єдину соборну державу.

«Хай же міцніє наша Україна! Хай стверджується її державність! Хай лунають святкові дзвони, і своїм величним звучанням єднають неосяжні простори рідної землі в єдину, неподільну Соборну Україну, бо в ній наша сила і наше майбуття!» - такими надихаючими словами і, звичайно, Державним Гімном відкрили святкування.

Фото без опису

До присутніх звернулися перший заступник голови Уманської райдержадміністрації Сергій Жорницький та заступник голови районної ради Петро Бабкін.

Сергій Жорницький наголосив, що незалежність і соборність – запорука успішного розвитку української державності, а єдність – це життєво важлива цінність та обов’язкова передумова спротиву зовнішній агресії:

- Ми повинні розуміти, що соборність – це не лише цілісність усіх кордонів держави. Це також наша єдність у прагненні перетворити Україну на сильну процвітаючу державу, у бажанні зберегти національні традиції, культуру, ідентичність. Будьмо ж гідними синами і дочками своєї Батьківщини, любімо її, як батька й матір, своїми діями і помислами творімо її світле майбутнє. Доля України залежить від кожного з нас. Зі святом!

Память про всіх, хто боровся за соборність та незалежність України, в ті далекі часи, і тих, хто суверенно боронив наші кордони в час незалежної України, вшанували хвилиною мовчання. До памятника справжнього патріота української нації Тараса Шевченка керівництво району поклало квіти.

Патріотичні слова залунали від учнів Сушківської школи, які закликали єднатися, щиро любити рідну землю і захищати її кордони. Також вони підготували яскравий флеш-моб, до якого долучилися усі присутні та спільно розгорнули Державний прапор України.

 

Відділ взаємодії з громадськістю апарату Уманської РДА



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь