Освітянам району розповіли про інституційний аудит та розбудову зовнішньої і внутрішньої системи забезпечення якості освіти

Дата: 29.01.2020 09:44
Кількість переглядів: 985

Поради керівникам освітніх установ Уманського району щодо підготовки закладу освіти до інституційного аудиту та розбудови зовнішньої і внутрішньої системи забезпечення якості освіти надали начальниця управління ДСЯО у Черкаській області Оксана Компанієць та заступник начальника управління – начальник відділу інституційного аудиту Іван Шарапа.

28 січня під час навчального семінару на базі Родниківської ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. Т. Г. Шевченка були обговорені питання щодо стратегічних напрямків діяльності, повноважень, основних принципів та місії управління Державної служби якості освіти у Черкаській області.

Фото без опису

Оксана Компанієць розповіла про функції, акцентувала увагу керівників щодо залучення професійних, відповідальних, ініціативних освітян до команди Державної служби у якості освітніх експертів з проведення інституційного аудиту в закладах загальної середньої освіти. «Важливою є зовнішня оцінка якості освіти, яку здійснюють педагогічні працівники, колеги, експертна думка яких є професійною і об’єктивною. Інституційний аудит дасть можливість закладу зрозуміти, на якому рівні відбуваються освітні і управлінські процеси, покаже сильні сторони закладу та напрями, на які треба звернути додаткову увагу», – зазначила начальниця управління.

На семінарі також було обговорено питання формування ефективної системи внутрішнього контролю, проведення сертифікації вчителів, інституційного аудиту закладів освіти, надано роз’яснення щодо посібника «Абетка для директора».

У своєму виступі Іван Шарапа особливу увагу приділив розбудові внутрішньої системи забезпечення якості освіти. У контексті цього мова йшла про здійснення закладом самооцінювання, проведення анкетування серед батьків, учнів і педагогічних працівників.

Начальниця управління ДСЯО Оксана Компанієць також повідомила директорів та їх заступників, що педагогічні працівники мають можливість долучитися до проведення інституційних аудитів. Для цього потрібно заповнити анкету освітнього експерта та пройти відповідне навчання в Державній службі якості освіти України.

За результатами семінару учасники отримали відповіді на питання та рекомендації. Наостанок Оксана Анатоліївна закликала учасників семінару до активної співпраці та налагодження тісних робочих зв’язків задля забезпечення якісної освіти для майбутнього покоління.

 

Відділ освіти, молоді та спорту Уманської РДА

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь