Світлана Волошенюк взяла участь в обласній нараді з підведення підсумків цивільного захисту за 2019 рік

Дата: 29.01.2020 14:51
Кількість переглядів: 778

28 січня в актовій залі Черкаського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій на чолі із заступником голови облдержадміністрації Юрієм Безщасним відбулася нарада з підведення підсумків роботи Черкаської територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту за 2019 рік та визначення пріоритетних завдань на 2020 рік. 

У нараді брали участь керівники міст та районів області, об’єднаних територіальних громад, районних відділів Державної служби з надзвичайних ситуацій України. Тож до неї долучилися голова Уманської райдержадміністрації Світлана Волошенюк та завідувачка сектору з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами райдержадміністрації Віра Сакал.

Фото без опису

 

Окрім головуючого, на нараді виступили начальник управління цивільного захисту облдержадміністрації Юрій Скоробогатов, начальник Управління ДСНС України у Черкаській області Віктор Гвоздь, представники ПАТ „Черкасиобленерго“, Служби автомобільних доріг у Черкаській області, Товариства Червоного Хреста.

За підсумками наради Юрій Безщасний визначив основні завдання з питань цивільного захисту на 2020 рік:

- забезпечення готовності територіальної підсистеми  єдиної державної  системи цивільного захисту Черкаської області  та її ланок до реагування на загрозу та виникнення надзвичайних ситуацій;

- забезпечення готовності територіальної підсистеми  єдиної державної  системи цивільного захисту Черкаської області  та її ланок до переведення з режиму функціонування мирного часу на функціонування під час особливого періоду;

- забезпечення розвитку регіональної, місцевих та об’єктових систем оповіщення про загрозу та виникнення надзвичайних ситуацій.

Упродовж 2019 року Уманською районною ланкою виконувались заходи із попередження виникнення надзвичайних ситуацій мирного часу, ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій  та здійснювалась підготовка до функціонування в особливий період.

Так, на заходи з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та попередження їх виникнення було закладено резервний фонд районного бюджету. З нього 109 065 грн  виділено  Острівецькій сільській раді на роботи з відновлення  гідроспоруди, що пошкодилась внаслідок зливових дощів у період з 31.05.2019 по 05.06.2019.

Підтримувався технічний стан автоматизованої системи централізованого оповіщення та здійснювалось відпрацювання сигналів оповіщення. Профінансовано Програму запобігання загибелі людей на водних об’єктах району на період 2019-2021 років.

За 2019 рік проведено 14  засідань місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, на яких розглянуто 14 планових та 20 позапланових  питань. Також були проведені штабні навчання на тему „Порядок дій органів управління та сил цивільного захисту Уманської районної ланки територіальної підсистеми  єдиної державної  системи цивільного захисту Черкаської області  при загрозі виникнення, виникнення та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на території району в  осінньо-зимовий період 2019 – 2020 року“.

Окрім того, забезпечено проходження функціональних навчань керівного складу та інших фахівців, на яких поширюється дія законів у сфері цивільного захисту. За підсумками року з урахуванням слухачів від 3-х об’єднаних територіальних громад,  підготовлено 137 осіб.

 

Сектор з питань цивільного захисту, оборонної роботи та

взаємодії з правоохоронними органами Уманської райдержадміністрації

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь