Відзначення 75 роковин трагічної загибелі І. Д. Черняховського

Дата: 18.02.2020 17:36
Кількість переглядів: 785

Серце кожного жителя нашої Батьківщини сповнено пам’яті про мільйони мужніх і незламних, про жертовність захисників Вітчизни в ім’я свого народу та рідної землі. Воїни України з честю пройшли війну від рідних домівок до самісінького Берліна. Історія знає тисячі імен українських героїв, які єдиним фронтом здобували мир у найжорстокішій в історії війні.

Саме сьогодні виповнилося 75 років із дня загибелі одного з героїв, молодшого генерала армії, двічі Героя Радянського Союзу Івана ЧЕРНЯХОВСЬКОГО. У період німецько-радянської війни Іван Данилович був командиром 60-ої армії Воронезького фронту, згодом – командувач військами 3-го Білоруського фронту, генерал армії (1944).

Фото без опису

І.Д.Черняховський народився у с. Оксанина, де і зібралась громада району з нагоди відзначення трагічної загибелі героя-співвітчизника. Односельчани та гості завітали до музею імені І.Д. Черняховського, де їх зустріли керівник Науман О.О. та учні Оксанинської філії Бабанської ЗОШ. Діти познайомили присутніх зі сторінками життя І.Д. Черняховського та трагічними фактами історії. Учасники зібрання мали змогу пройтися кімнатами музею і згадати славетні подвиги Івана Даниловича.

Фото без опису

До присутніх звернулися голова Уманської РДА Світлана Анатоліївна Волошенюк, голова Уманської районної ради, Оксана Анатоліївна Супрунець та голова Уманської районної ради ветеранів війни та праці Анатолій Пантелеймонович Дем’янчук.

Пам’ять про тих, хто поклав голови на фронтах у партизанських загонах та підпіллі, у таборах смерті і гітлерівських катівнях, пам’ять про тих, хто пішов у небуття, захищаючи Батьківщину, вшанували хвилиною мовчання.

Учасники зібрання вшанували Героїв, поклавши квіти до погруддя Івана Даниловича Черняховського на Алеї Слави.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь