Проведено нараду з керівниками силових структур району

Дата: 20.02.2020 15:25
Кількість переглядів: 658

20 лютого головою райдержадміністрації Світланою Волошенюк проведена чергова координаційна нарада з керівниками силових структур району.

 

 

Начальник сектору реагування патрульної поліції № 1 Уманського районного відділення  поліції Уманського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області Юрій Шевченко проінформував про стан профілактики злочинності в районі у 2019 році та на початку 2020 року. У поточному році  за  127 заявами громадян  відкрито кримінальні провадження. Проблемними питанням у минулі роки були розбійні напади на автодорогах міжнародного значення, з метою нормалізації ситуації правоохоронцями проводяться цілодобові патрулювання. Територією району дорогами міжнародного значення рухається велика кількість транспортних засобів, у т.ч. вантажних. На жаль, водії не зупиняються у спеціально відведених місцях для перепочинку і, як наслідок, скоюють дорожньо-транспортні пригоди.  Так,  31 січня близько першої години ночі на 233 км автошляху  М-05  Київ-Одеса поблизу с.Ладижинка  автоцистерна „DAF“, із 20 тоннами дизельного пального, зіткнулася з вантажним автомобілем „Mercedes“, що знаходився на узбіччі дороги. Під час дорожньо-транспортної пригоди, постраждав водій вантажного автомобіля „Mercedes”, якого автомобілем швидкої медичної допомоги було госпіталізовано до КНП „Уманська центральна районна лікарня“ Уманської районної ради. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди автоцистерна, що перевозила дизельне пальне, отримала пошкодження, тому на дорогу вилилося 4 тони горючої рідини. На місці ДТП працював взвод батальйону управління патрульної поліції в Черкаській області та черговий караул 14-ї державної  пожежно-рятувальної частини. 8 лютого о 22.00 на М-05 Київ-Одеса сталася ДТП за участю двох вантажівок, водій, який отримав чисельні тілесні  ушкодження, помер в реанімаційному відділенні лікарні. Юрій Юрійович також відзначив, що решта водіїв, які проїжджають ділянкою автодороги, де сталася ДТП, у багатьох випадках навіть не знижують швидкість, заважаючи проведенню рятувальних робіт та слідчих дій.

 

Начальник сектору реагування патрульної поліції № 2  Уманського районного відділення  поліції Уманського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області Ігор Козаченко відмітив, що силами 2 екіпажів здійснюється патрулювання ділянок автодоріг у адмінмежах району. Проблемним питанням є недотримання водіями правил дорожнього руху, водіння у нетверезому стані, особливо це стосується автотранспортних засобів із єврономерами.

За інформацією начальника Уманського районного відділу Управління ДСНС України у Черкаській області Олександра Лебідя, станом на 20.02.2020 року в Уманському районі виникло 5 пожеж (за аналогічний період 2019 року виникло 2 пожежі), на території Паланської та Дмитрушківської об’єднаних територіальних громад  - по 1 пожежі. Випадків загибелі  людей не зареєстровано, у той же час травмовано 1 особу. Прямі матеріальні збитки становлять 121 тис. 280 грн, (за аналогічний період 2019 року прямі матеріальні збитки становлять 1 тис. грн). Побічні матеріальні збитки становлять  198 тис. 680 грн. (за аналогічний період 2019 року побічні матеріальні збитки становлять 38 тис. 100 грн.). Найбільше пожеж реєструється у смт. Бабанка. Основною причиною виникнення пожеж є необережне поводження з вогнем.

 

З настанням весняного пожежонебезпечного періоду та зважаючи на кліматичні умови (тривалий період посухи, безсніжна зима), значно зростає ризик виникнення пожеж на відкритих територіях (узбіччя дороги, заплави річок, лісосмуги, лісові масиви), з метою недопущення виникнення таких пожеж органи протипожежного захисту нагадують про заборону спалювання сухої рослинності на відкритих територіях, висловлюють прохання не утворювати стихійних звалищ сміття та ліквідовувати наявні.

Підсумовуючи розглянуті питання,  Світлана Анатоліївна підкреслила важливість проблем, піднятих на нараді, та надала доручення щодо їх вирішення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь