Роз’яснення щодо забезпечення санаторно-курортними путівками учасників бойових дій АТО/ООС

Дата: 20.02.2020 15:35
Кількість переглядів: 604

Фото без описуМеханізм забезпечення учасників АТО/ООС санаторно-курортним лікуванням авизначено Порядком використання коштів, передбачених у державному бюджеті на забезпечення постраждалих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях санаторно-курортним лікуванням, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 31.03.2015 № 200

Дія цього Порядку не поширюється на осіб, які мають право на забезпечення санаторно-курортними путівками відповідно Порядку забезпечення санаторно-курортними путівками до санаторно-курортних закладів військовослужбовців, ветеранів війни, ветеранів військової служби, органів внутрішніх справ та деяких інших категорій осіб і членів їх сімей.

Управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації забезпечує безоплатними путівками до санаторно-курортних закладів згідно з медичними рекомендаціями в порядку черговості терміном на 18-21 день.

Крім цього передбачено вільний вибір самим учасником антитерористичної операції санаторно-курортного закладу відповідного профілю лікування, путівки до якого оплачуються за рахунок коштів державного бюджету.

Забезпечення санаторно-курортними путівами здійснюється шляхом укладання тристоронніх угод між санаторно-курортними закладами, учасником бойових дій та управлінням праці та соціального захисту населення.

 Наказом Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України від 11.01.2020 року № 4 «Про встановлення граничної вартості санаторно-курортної путівки  (ліжко-дня) у 2020 році» для учасників бойових дій та учасників війни з числа учасників антитерористичної операції на 2020 рік встановленагранична вартість путівки:

– на 18 днів – 11988,00 грн;

– на 19 днів – 12654,00 грн.;

– на 20 днів – 13320,00 грн;

– на 21 день – 13986,00 грн, (666,00 грн. за один ліжко-день) з податком на додану вартість.

За бажанням учасникам бойових дій можуть надаватися додаткові послуги за умови оплати санаторно-курортному закладу вартості наданих послуг за рахунок власних коштів чи інших джерел, не заборонених законодавством

Для одержання путівки особи повинні перебувати на обліку в органах соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання, а для внутрішньо переміщених осіб - за фактичним місцем проживання відповідно до довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

Для взяття на облік особа чи її законний представник подають заяву, медичну довідку лікувальної установи за формою № 070/о, копію відповідного посвідчення, копію військового квитка та копію документа, що підтверджує безпосередню участь (забезпечення проведення) особи в антитерористичній операції.

Компенсація за невикористану санаторно-курортну путівку учасникам бойових дій не виплачується.

Детальнішу інформацію учасники антитерористичної операції можуть отримати в управлінні праці та соціального захисту населення Уманської РДА за адресою: вул. Залізняка, 2а м. Умань, каб. 320, тел. 3 21 56.

 

За інформацією управління праці

та соціального захисту населення райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь