На Уманщині вшанували Героїв Небесної Сотні

Дата: 20.02.2020 16:41
Кількість переглядів: 831

Шостий  рік поспіль  в Україні відзначають День Героїв Небесної Сотні, вшановуючи подвиг учасників Революції Гідності та віддаючи належну шану тим, хто загинув протягом кривавих січневих та  лютневих днів 2014 року. Саме в ці дні під час Євромайдану протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого піку. Загалом революційні події зими 2013-2014 років забрали життя більше ста активістів Майдану.

У рамках відзначення річниці трагічних подій, в с. Дубова відбувся загальнорайонний мітинг-реквієм. У заході взяли участь перший заступник голови Уманської районної державної адміністрації Сергій Жорницький, заступник голови Уманської районної ради Петро Бабкін, сільський голова села Дубова Олександр Яцина, працівники структурних підрозділів районної державної адміністрації, сільські голови населених пунктів району, представники громадськості та учнівська молодь.

Фото без опису

 «Історія України – це історія постійної боротьби. На шляху до незалежності український народ часто втрачав своїх найкращих синів і дочок, які мали високе почуття громадянської свідомості, були небайдужими і мужніми. Свобода нам ніколи не діставалася легко. Тож ми повинні усвідомити: цінність незалежності – безмірна, а процес становлення держави – тривалий і непростий.

Відродили надію на те, що мрія жити у вільній, демократичній, європейській державі стане реальністю, українці, які вийшли на Майдан у 2014 році. Революція Гідності змінила свідомість мільйонів людей, які постали проти несправедливості, диктатури, корупції, за свободу слова, свободу вибору, свободу протесту, за право на гідне життя. Тоді вони не знали, що беззбройними вступають в один з перших боїв за незалежність. Так на Майдані з’явилась Небесна Сотня, яка за свої переконання заплатила найвищу ціну – життя. Серед активістів був і Віталій Смоленський із села Фурманка, вбитий силовиками на Майдані», – зазначив перший заступник голови Уманської РДА Сергій Жорницький. Також він наголосив на тому, що кожен з нас має усвідомити ту головну мету, за яку боролись і віддали своє життя герої Євромайдану.

Під час мітингу учасники зібрання поклали лампадки та квіти до пам’ятного знака Героям Небесної Сотні та хвилиною мовчання вшанували їх пам'ять. А отець Роман провів молебень за Україну.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь