Черкащина готова до надання медичної допомоги в разі виявлення коронавірусу (ФОТО)

Дата: 27.02.2020 17:07
Кількість переглядів: 1143

Черкащина готова до надання медичної допомоги в разі виявлення коронавірусу. Про це заявив заступник голови Черкаської ОДА Юрій Лесюк. Сьогодні спільно із представниками засобів масової інформації перевірили готовність Черкаської інфекційної лікарні. 

За словами головної лікарки закладу Світлани Волгіної, область щороку проводить низку заходів для готовності до боротьби з вірусами. Не виняток готовність до надання медичної допомоги і при виявленні коронавірусної інфекції. На сьогодні випадків інфікування на території області не зафіксовано.

Світлана Волгіна розповіла про алгоритм дій громадян та лікарського персоналу.

«Хворий звертається до сімейного лікаря, або в територіальний центр екстреної медицини (швидку). Опісля інфекційна лікарня отримує інформацію, що до неї буде доставлений хворий із ймовірним діагнозом коронавірусної інспекції. Інший варіант – хворий, що перебував у країні, де фіксували коронавірус, із симптомами сам може звернутися в інфекційну лікарню».

Також відпрацьований алгоритм діагностики і лікування. Людина звертається до фахівця, відбувається забір біозразків, які направляється в лабораторний центр, де визначається причина захворювання. Це триває добу

Журналістам продемонстрували один з приймальних боксів (у Черкасах їх 17, в Умані – 12), спеціальні захисні костюми для медиків.Черкаська інфекційна лікарня має апарат штучної вентиліції легень і 4 кисневих концентратора.

На готовності області до надання медичної допомоги при виявленні коронавірусної інфекції наголосив голова Черкаської ОДА Роман Боднар. 

– при профільному Управлінні утворили склад оперативного штабу, який відповідальний за попередження поширення випадків захворювань, спричинених коронавірусом SARS-CoV-2; створили протиепідемічну комісію;
– затвердили регіональний план протиепідемічних заходів, такі ж плани рекомендували затвердити і в ОТГ та містах обласного значення.
– при виявленні вірусу затверджена схема позачергового повідомлення;
– визначені 2 госпітальні бази – Черкаська інфекційна лікарня та Уманська міська лікарня;
– створені 3 спеціалізовані бригади швидкої медичної допомоги.

Фахівці закликають громадян перевіряти інформацію за темою інфікування коронавірусом на офіційних ресурсах, зокрема МОЗу: https://moz.gov.ua/koronavirus-2019-ncov.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь