Патронатне виховання – нова форма влаштування дітей

Дата: 28.02.2020 09:45
Кількість переглядів: 1458

Патронат над дитиною – це тимчасовий догляд, виховання та соціально-психологічна реабілітація дитини в сім'ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

Фото без описуМетою патронату над дитиною є забезпечення та захист прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом зі своїми батьками, надання їй та її сім'ї комплексу послуг відповідно до інтересів дитини.

Термін перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя не може перевищувати трьох місяців. Проте, у разі наявності обставин, що обґрунтовують необхідність і доцільність перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя, термін перебування дитини  у патронатній сім'ї може бути продовжено до шести місяців.

Патронатним вихователем може бути громадянин України, який має вищу освіту, позитивний досвід виховання дітей, відповідні житлові умови для надання послуг з догляду та виховання дитини у своєму помешканні. Кандидат у патронатні вихователі має пройти навчання за спеціальною програмою, за результатами якого отримати відповідні рекомендації.

Варто зазначити, що патронатні вихователі отримують заробітну плату та соціальні виплати на дітей, влаштованих в патронатну сім'ю. Соціальні виплати становлять два прожиткових мінімуми на дитину відповідного віку.

 

Якщо Ви не байдужі до долі дітей, які потрапили у складні життєві обставини і маєте бажання стати патронатним вихователем, запрошуємо вас для отримання більш детальної інформації  до Уманського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді за адресою: м. Умань, вул. Садова, 7/12. Телефон для довідок: 3-05-46. E-mail: urcssdm@ukr.net

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь