У Бабанській школі відкрили шаховий кабінет та вперше провели в ньому шаховий турнір

Дата: 28.02.2020 16:14
Кількість переглядів: 1828

Введення в освітній процес шахових занять є одним із шляхів інтелектуального виховання школярів, тому що шахи – це не тільки гра, яка приносить задоволення дітям, а й дієвий, ефективний засіб їхнього розумового розвитку. Наявність у шахах елементів науки, мистецтва й спорту відкриває широкі можливості для виховання, навчання й розвитку дитини.

Саме з цією метою на виконання обласної програми «Підвищення якості шкільної природничо-математичної освіти на період до 2021 року» на основі  співфінансування (20/80%: 20% – державний бюджет та 80 % – місцевий бюджет) в Бабанську ЗОШ І-ІІІ ступенів закуплено клас інтелектуального розвитку «Шахи».  У кабінеті наявний шаховий інвентар (електронні шахові годинники, комплекти для гри в шахи та шахмати, портрети визначних гросмейстерів з шахів).   

28 лютого  відбулося відкриття класу інтелектуального розвитку «Шахи».  На гостини з нагоди відкриття завітали всі, хто доклав до цього тих чи інших зусиль, а також почесні гості: народний депутат України, голова комітету з питань освіти, науки та інновацій у Верховній Раді України  Сергій Бабак, народний депутат України, заступниця комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування у Верховній Раді України Оксана Дмитрієва, почесний громадянин селища Бабанка Максим Поляков, голова Уманської райдержадміністрації Світлана Волошенюк, голова районної ради Оксана Супрунець, селищний голова Михайло Байда, директор Уманського аграрного ліцею Олена Ярошинська.

Цього ж дня шаховий кабінет і випробували – тут проведено шаховий турнір серед учнів та Чемпіонат району з шахів для ветеранів спорту, в якому взяли участь учні Бабанської та Іванівської ЗОШ та 12 ветеранів спорту з сіл  Бабанка, Аполянка, Собківка, Сушківка, Іванівка, Берестівець, Дмитрушки та Ропотуха.

Ігри відбувалися за швейцарською системою. Здобувши перемогу у всіх турах, І місце в шаховому турнірі серед школярів зайняла Омельчук Марина (учениця 10 класу Іванівської ЗОШ), ІІ – Шнира Денис (учень 5 класу Бабанської ЗОШ), ІІІ – Зарудняк Марина (учениця 10 класу Бабанської ЗОШ).

Перемогу в Чемпіонаті району з шахів отримав Скрипка Василь          (с. Собківка), ІІ місце – Черній Андрій (с. Собківка), ІІІ місце – Затишняк Володимир (с. Ропотуха).

Учнів та ветеранів спорту нагороджено грамотами, медалями, чемпіона – кубком. Діти отримали подарункові сертифікати від ТРК «ТІМ» на безкоштовне користування інтернетом: 3 місяці – за зайняте ІІІ місце, 6 місяців – за ІІ місце та 12 місяців – за І місце.

Посадовці долучилися до нагородження переможців турніру та побажали всім його учасникам отримувати задоволення від інтелектуальної гри.

Потому дирекція школи зробила коротку екскурсію закладом освіти, який в останні роки значно оновився. Оглянуто сучасний компютерний клас, компютерний кабінет для початкових класів, кабінет робототехніки, спортивну залу. А оглядаючи харчоблок, гості самотужки змогли переконатися в якості та смакових властивостях страв, які готуються дітям.

Насамкінець учні подякували гостям за сприяння розвитку їхньої школи щирими віршованими рядками і пісенними композиціями.

 

Начальник відділу взаємодії з громадськістю

апарату Уманської РДА Людмила Бендовська 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь