Відбулося засідання Громадської ради при Уманській РДА

Дата: 04.03.2020 17:05
Кількість переглядів: 717

3 березня за ініціативи голови Уманської районної державної адміністрації Світлани Волошенюк відбулося засідання Громадської ради при райдержадміністрації. Засідання провела заступник голови Громадської ради Ірина Рижак.

Фото без опису

Перша частина зібрання була присвячена питанням учасників антитерористичної операції, обговорювали їх медичне, соціальне забезпечення, адаптацію, психологічну реабілітацію, а також забезпечення земельними ділянками. Із цих питань доповіли начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Олег Ярошевич, директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ольга Тодосійчук, головний спеціаліст міськрайонного управління в Уманському районі та м. Умань Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області Світлана Грабчак.

Нині в районі зареєстровано 370 учасників антитерористичної операції. На фінансову та соціальну підтримку учасників АТО, членів їх сімей та сімей, члени яких загинули (померли) під час здійснення антитерористичної операції, прийнято три районних програми, в рамках яких здійснюється виплата щомісячних стипендій дітям та батькам загиблих воїнів, одноразової матеріальної допомоги на лікування та реабілітацію, оздоровлення, оплата житлово-комунальних послуг, покращення житлових умов, на харчування дітей учасників військовослужбовців тощо. З державного бюджету забезпечується психологічна реабілітація, заходи з соціальної та професійної адаптації, пільговий проїзд учасників АТО.

Станом на 03.03.2020 233 учасники АТО отримали земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства. Натомість 133 бійця поки що землі не отримали. Спільно з головою Координаційного центру «Захисники Уманщини» Юрієм Рижаком було обговорено проблемні питання, що виникають в учасників АТО із оформленням земельних ділянок.

Також доповів про медичне обслуговування учасників бойових дій сімейний лікар Уманського районного центру первинної медико-санітарної допомоги, відповідальний за роботу з ветеранами війни Віталій Кузьменко.

Далі начальник відділу розвитку інфраструктури, містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації Тетяна Солом’яна представила до уваги Громадської ради інформацію про підсумки соціально-економічного розвитку Уманського району за 2019 рік.

Голова райдержадміністрації Світлана Волошенюк зазначила, що і на 2020 рік заплановано ряд заходів із соціально-економічного розвитку району. Серед них – ремонт доріг на суму близько 35 млн грн, придбання двох шкільних автобусів та мультимедійних комплексів для шкіл, запуск ангіографічного відділення в центральній районній лікарні, закупівля нового медичного обладнання, реалізація ряду інвестиційних проектів. Тобто в Уманському районі продовжується позитивна динаміка розвитку.

Після розгляду основних питань заступник голови Громадської ради Ірина Рижак представила присутнім звернення від Всеукраїнського обєднаного штабу до вищих органів влади щодо реформування земельних відносин.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь