Уманська районна філія Черкаського обласного центру зайнятості інформує про надання послуг у січні-лютому 2020 року

Дата: 05.03.2020 10:39
Кількість переглядів: 585

Впродовж  січня-лютого 2020 року послугами Уманської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості користувалися 1140 безробітних, що на 10 осіб менше, ніж у  відповідному періоді минулого року. Станом на 01.03.2020  на обліку в районній філії перебували 1014 безробітних, що на 18 осіб більше, ніж у минулому році. 

Фото без описуЗаявлено про потребу та подано до служби зайнятості 134 вакансії 57  роботодавців (у минулому році - 110 вакансій 62 роботодавців). Середній розмір оплати праці у розрахунку на одну вакансію становив 5 584 грн. У середньому з початку року на 1 вакансію претендували 9 безробітних.

За сприяння районної філії працевлаштовані 101  незайнятий громадянин, в тому числі 41 особа, які мали статус безробітного, 60 осіб, які перебували на обліку як шукаючі роботу. Із загальної чисельності працевлаштованих безробітних:  жінок – 21, молоді до 35 років – 14 осіб, 12 які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню.

З початку року за підтримки районної філії отримав одноразову виплату допомоги по безробіттю та  започаткував власну справу 1 безробітний.

Відповідно до Закону України «Про зайнятість населення» продовжувалась  виплата компенсації єдиного соціального внеску роботодавцям за працевлаштованих на нові робочі місця 5 безробітних.

Розпочато роботу щодо укладання договорів з сільськими та селищною радами, об’єднаними територіальними громадами – Паланською, Дмитрушківською та Ладижинською сільською радою  для організації громадських робіт з благоустрою та ремонту об’єктів соціальної сфери за рахунок коштів фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття та коштів місцевих бюджетів, в яких взяли участь 12 безробітних. З метою тимчасової зайнятості на замовлені роботодавцями місця направлено на роботи тимчасового характеру 14 безробітних.

З початку року за направленням районної філії професійне навчання проходили 102 безробітних, з них  5 жінок та 33 особи з числа молоді.  

Статус безробітного мали 44 особи з інвалідністю, з яких 1 працевлаштований, 3 проходили професійне навчання, 1 брав участь у роботах тимчасового характеру.  Продовжують отримувати послуги 33 особи.

Послуги служби зайнятості отримували 11 учасників ООС (АТО), з яких 1 безробітний працевлаштований.

У 2020 році з числа зареєстрованих  переселенців з тимчасово окупованої території та зони проведення ООС на обліку в центрі зайнятості перебували 2 особи, яким надавались послуги зі сприяння працевлаштуванню.

Профорієнтаційними заходами було охоплено 1230 осіб, 1096 з яких безробітні, в т.ч. 498 жінок, 293 особи з числа молоді, 265 осіб, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню. З початку року надано 1150 профінформаційних послуг, 1125 професійних консультації, 135 послуг з професійного відбору. 

На кінець звітного періоду допомогу по безробіттю отримували 889 зареєстрованих безробітних. Мінімальний розмір допомоги по безробіттю для застрахованих осіб встановлений у розмірі 1800 грн, а для вперше шукаючих роботу та окремих категорій застрахованих осіб – 650 грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь