Заробітна плата та стан її виплати у ІV кварталі 2019 року

Дата: 20.03.2020 09:50
Кількість переглядів: 429

Сьогодні українське законодавство приділяє значну увагу проблемі рівня заробітної плати. Заробітна плата була, є і ще тривалий час буде залишатись важливим якісним показником економічного господарювання. Варто зазначити, що рівень заробітку кожного працюючого громадянина впливає на сукупний дохід населення, що сприяє формуванню попиту на товари, роботи і послуги. Оплата праці залишається найвагомішим кроком підвищення рівня ефективності працівників та значним мотиваційним елементом трудової діяльності.

За даними Головного управління статистики у Черкаській області середньомісячна заробітна плата у ІV кварталі 2019 року становила 9630 грн (по області 9386 грн), що у 2,3 рази вище рівня мінімальної заробітної плати, яка складала 4173 грн.

У порівнянні з відповідним періодом минулого року розмір заробітної плати по району збільшився на 465 грн, і за рівнем середньомісячної заробітної плати район посів 6 місце серед 20 районів області.

Згідно статистичних даних станом на 01.01.2020 заборгованість із заробітної плати на підприємствах, установах та організаціях району відсутня.

З початку 2020 року спеціалістами управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації проведено 7 обстежень підприємств, установ та організацій району щодо дотримання законодавства України з питань своєчасного і не нижче визначеного державою мінімального розміру заробітної плати. Фактів порушення нарахування та виплати заробітної плати не встановлено.

У разі виникнення питань щодо дотримання законодавства з оплати праці та легалізації трудових відносин ви можете звертатися за адресою: м. Умань, вул. Залізняка, 2 а, управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації, кабінет 416, або за тел. 3-41-46.

 

 

Управління праці та соціального захисту

населення райдержадміністрації  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь