Щорічна операція нерест

Дата: 20.03.2020 10:57
Кількість переглядів: 1135

У весняно-літній нерестовий період розпочинається щорічна операція «Нерест», в рамках якої посилюється державний нагляд за станом охорони, використання і відтворення риби та інших водних живих ресурсів.

Розпорядженням Черкаської обласної державної адміністрації від 17.03.2020 року № 164«Про окремі питання щодо охорони та відтворення водних біоресурсів в Черкаській області» з 17.03. по 09.06.2020 року оголошено двомісячник охорони риби, інших водних біоресурсів у період нересту.

Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега. Забороняється здійснення будь-якого іншого способу вилову, в тому числі, з перевищенням дозволеної добової норми вилову – три кілограми. Заборонено пересування плавучих засобів (човнів), організацію змагань з рибальства та проведення підводного полювання.        

Порушення правил рибальства карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності. Сума штрафів за порушення правил рибальства згідно КУпАП становить від 34 до 680 грн. За незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотну шкоду передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ст. 249 ККУ. Штраф – від 1 700 до 3 400 грн або обмеженням волі на строк до трьох років з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого. 

Наголошуємо на суворому дотриманні встановлених норм під час нересту. Адже він відіграє важливу роль у відтворенні природних ресурсів та підтриманні сталих запасів риби. Кожен рибалка повинен починати з себе – не порушувати правил рибальства, а також інформувати про виявлені факти незаконного вилову водних біоресурсів.

 

За інформацією відділу розвитку сільських територій

та захисту довкілля Уманської РДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь