Звернення голови Черкаської ОДА Романа Боднара щодо Великодніх свят

Дата: 11.04.2020 10:15
Кількість переглядів: 420

Дорогі черкащани! Напередодні Великодніх свят звертаюся до вас із проханням: потурбуйтеся про власне здоров’я та здоров’я своїх близьких – залишайтеся на вихідні та свята вдома!

В області 80 випадків інфікування коронавірусом, це порівняно невелика кількість інфікування. На щастя, в основному – легкі форми захворювання. Як відзначив і Президент України, вчасно запроваджений карантин – це те, що нас рятує. Так, зараз складний період і для громадян, і для бізнесу. Але мусимо зараз мобілізувати зусилля та втримати ситуацію. Аби ці тимчасові незручності дійсно залишалися тимчасовими і завершилися у травні.

У вихідні та святкові дні органи правопорядку будуть працювати у посиленому режимі. Будьмо відповідальними! Зараз говорю не лише про штрафи, а закликаю бути свідомими і не наражати на небезпеку себе та оточуючих. 

Усі, хто вірить у силу Воскресіння Господнього, має традицію: у цей великий день іти до церкви та освячувати паску. На жаль, цьогоріч маємо інші обставини. Але і в карантинних умовах кожен може дотриматися християнських звичаїв. 

Наприклад, Укрпошта пропонує, не ризикуючи здоров’ям, замовити паски додому. Працівники доставлять їх безкоштовно у будь-який куточок області. Священнослужителі Черкащини освятять паски на місцях виробництва ще до їхнього продажу. У невеликих населених пунктах церкви ініціюють виїзд на вулиці, де відбудеться освячення біля домівок вірян. 

Всеукраїнська Рада церков погодилась, що масові заходи, в тому числі і релігійні, мають бути обмежені. А богослужіння проходитимуть у режимі відеотрансляції. 

Ми проводили спільні зустрічі із представниками усіх конфесій, є узгоджене рішення – вести службу без прихожан. Священники наголошують: Господь завжди у наших серцях та поряд з нами, а не лише тоді, коли ми стоїмо у храмі. 

Ми започатковуємо нові традиції та сімейні цінності. На Великодні свята  залишаємося вдома, щоб вберегти родину. Будьмо здоровими! 

«Господь пробачає завжди, людина – іноді, природа – ніколи». 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь