Заробітна плата та стан її виплати у І кварталі 2020 року

Дата: 19.06.2020 12:13
Кількість переглядів: 1405

Заробітна плата є системоутворюючим компонентом механізму функціонування ринку праці, одним з основних факторів, що регулює його розвиток у професійному, галузевому та регіональному аспектах.

Фото без описуЗ однієї сторони, вона є основним джерелом доходів для працівника, а отже, її розмір значною мірою характеризує рівень добробуту всіх членів суспільства. З іншої, якщо її правильно встановити, – мотивацією працівника виконувати роботу ефективніше, через що вона безпосередньо впливає на темпи й масштаби розвитку підприємства, області, регіону та країни загалом.

За даними Головного управління статистики у Черкаській області середньомісячна заробітна плата в Уманському районі у І кварталі 2020 року становила 8503 грн, що у 1,8 раза перевищує законодавчо встановлений розмір мінімальної заробітної плати (з 1 січня 2020 р. – 4723 грн).

У порівнянні з відповідним періодом минулого року розмір заробітної плати по району збільшився на 375 грн і за рівнем середньомісячної заробітної плати район посів 9 місце серед 20 районів області.

Згідно статистичних даних станом на 01.05.2020 заборгованість із заробітної плати на підприємствах, установах та організаціях району відсутня.

З початку 2020 року спеціалістами управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації проведено 10 обстежень підприємств, установ, організацій району, які за даними Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області нараховують заробітну плату нижче встановленого мінімального розміру. В ході обстежень встановлено, що заробітна плата нараховувалась без порушень.

У разі виникнення питань щодо дотримання законодавства з оплати праці та легалізації трудових відносин ви можете звертатися за адресою: м. Умань, вул. Залізняка, 2 а, управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації, кабінет 416, або за тел. 3-41-46.

 

Управління праці та соціального захисту населення Уманської РДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь