ДЕРЖАВНА ПІДТРИМКА  ДЛЯ ВСТУПНИКІВ ІЗ КАТЕГОРІЇ СИРІТ

Дата: 19.06.2020 12:21
Кількість переглядів: 618

Фото без описуЧинним законодавством України передбачено ряд пільг для вступу дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, до вищих закладів освіти.

Зокрема:

держава забезпечує пільгові умови для вступу до державних та комунальних вищих навчальних закладів дітям-інвалідам, дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, та іншим категоріям дітей, які потребують соціального захисту, у тому числі дітям з багатодітних сімей, у складі яких є п’ятеро і більше дітей, за умови наявності у них достатнього рівня підготовки (ст. 19 Закону України “Про охорону дитинства”);

право на повне державне забезпечення в навчальних закладах мають діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, віком до вісімнадцяти років (крім тих, які перебувають під опікою) та особи з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, при продовженні навчання до 23 років або до закінчення відповідних навчальних закладів (ст. 8 Закону України “Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування”);

діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, а також особи з їх числа звільняються від плати за навчання в державних і комунальних навчальних закладах усіх рівнів (ст. 39-1 Закону України “Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування”).

Міністерство освіти і науки України визначило категорії пільговиків 2020, які будуть вступати на підставі вступних іспитів або результатів ЗНО,  у тому числі  діти-сироти  та  діти, позбавлені батьківського піклування.

Цього року на пільговий вступ мають право 19 випускників (діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування) – жителів Уманського району.  Службою у справах дітей райдержадміністрації підготовлені для них відповідні документи.

БАЖАЄМО ВИПУСКНИКАМ ОБРАТИ МАЙБУТНЮ ПРОФЕСІЮ  ЗА ПОКЛИКОМ  СЕРЦЯ!

 

Служба у справах дітей Уманської РДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь