На Уманщині відзначили День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни

Дата: 22.06.2020 16:33
Кількість переглядів: 450

Фото без опису22 червня Україна схиляє голову у скорботі і вшановує пам’ять жертв війни. Цей день уособлює героїзм, силу духу й вічну скорботу за мільйонами нерозквітлих українських доль, нездійсненних мрій та задумів. З нагоди цієї трагічної дати у селі Острівець Уманського району відбувся пам’ятний захід.

Голова Уманської районної державної адміністрації Світлана Волошенюк, депутат районної ради Борис Пахолюк, сільська голова с. Острівець Ангеліна Атаманюк, сільська голова с. Рогова Людмила Литвинюк, голова первинної ветеранської організації с. Острівець Володимир Коваль, громадськість села вшанували героїчний подвиг наших захисників хвилиною мовчання та покладанням квітів до обеліска Слави, який зведений на братській могилі, та пам’яника Матері і дитині.

Як зазначила голова райдержадміністрації Світлана Волошенюк, в цей скорботний день ми вшановуємо пам’ять всіх жертв війни на найкривавішому місці в районі часів Другої світової війни. 14 січня 1944 року нацистські загарбники спалили село Острівець та розстріляли 142 мирних жителя. Так карателі мстилися за захоплений партизанами обоз. Ця трагедія вчить нас відповідально ставитись до пережитого уроку, особливо зважаючи на те, що сьогодні над Україною знову нависла загроза людиноненависницької системи.

- Наш священний обов’язок – навіки зберегти пам’ять про тих, хто відстояв перемогу в цій жахливій війні. Адже життєписи цих людей – уроки істинної мужності та патріотизму для сучасників. Вічна пам’ять загиблим. Честь і слава живим героям! – зазначила Світлана Анатоліївна.

Дорогою ціною дісталася нам Перемога. І лише від нас залежить, чи залишиться вона у пам’яті наступних поколінь. Бо без пам’яті немає майбутнього.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь