Відбулася позачергова сесія районної ради

Дата: 08.07.2020 08:25
Кількість переглядів: 687

7 липня депутати Уманської районної ради зібралися на позачергову сесію для вирішення ряду невідкладних питань. Участь в засіданні взяли голова Уманської районної державної адміністрації Світлана Волошенюк, депутат обласної ради Валентин Судакевич, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, представники інших районних установ та організацій.

Фото без опису

Одне з нагальних питань, що виносилося на розгляд, - про надання згоди на прийняття телемедичного обладнання у спільну власність  територіальних громад сіл, селища Уманського району. Для амбулаторії загальної практики-сімейної медицини в с. Колодисте передано портативну медичну діагностичну систему для збору інформації про фізіологічні параметри пацієнта (температура, спірометрія, АТ, пульсоксиметрія, ЕКГ), її зберігання та передачі до хмарного сервісу для аналізу та використання, у тому числі у телемедичних консультаціях «Мобільний діагностичний комплекс IDIS 7500 з установленим ПЗ» вартістю 87892 грн.

Чекало термінового рішення і питання про надання згоди на прийняття легкових автомобілів у спільну власність територіальних громад сіл, селища Уманського району. В оперативне управління комунального некомерційного підприємства   «Центр первинної медико-санітарної допомоги» передано чотири легкових автомобілів HAVAL H2 для забезпечення службовим автотранспортом медичних працівників амбулаторій загальної практики – сімейної медицини.

Фото без опису

Серед інших питань порядку денного, які були підтримані, – про внесення змін до районного бюджету, про затвердження статуту комунальної установи «Уманський районний центр культури і дозвілля» в новій редакції; про умови оплати праці  керівників комунальних підприємств Уманської районної ради; про внесення змін до штатного розпису КП «Уманьрайрембуд».

Сесійне засідання відзначилося немалою кількістю звернень. Перше з них стосувалося внесення змін до Перспективного плану формування територій громад Черкаської області. Жителі села Полянецьке зібрали 628 підписів за приєднання свого населеного пункту до Паланської ОТГ замість Уманської ОТГ.

Друге звернення – це прохання віднайти оптимальні та дієві шляхи вирішення питання щодо усунення недоліків підрядником та прискорення завершення будівництва амбулаторій загальної практики – сімейної медицини в селищі Бабанка та селі Ладижинка.

В останньому зверненні пропонується на рівні держави розробити стратегічну політику щодо скорочення освітньої нерівності, включивши:  

- надання пільгових кредитів педагогам та батькам, які виховують двох і більше дітей, на придбання комп’ютерної техніки, ноутбуків, планшетів (до 5 %);

- створення національного освітнього простору для дистанційної освіти, що забезпечуватиме зворотній зв’язок та контроль за організацією навчального процесу;

- забезпечити підвищення кваліфікації педагогічних кадрів для дистанційного навчання.

Усі звернення будуть направлені до вищих органів влади.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь