Спільно з Громадською радою обговорено актуальні питання життєдіяльності району

Дата: 10.07.2020 20:39
Кількість переглядів: 832

9 липня відбулося засідання Громадської ради при Уманській районній держаній адміністрації за участі першого заступника голови райдержадміністрації Сергія Жорницького.


 

Насамперед, було розглянуто заяву голови Громадської ради Надії Захарченко про вихід із ради та складання повноважень очільниці дорадчого органу у зв’язку з переїздом на інше постійне місце проживання. Вона коротко прозвітувалася про виконану роботу від часу свого обрання – листопада 2019 року.
За цей період було проведено 4 засідання, на яких затверджені Положення, Регламент та План роботи Громадської ради, обговорено проект районного бюджету на 2020 рік, орієнтовний план проведення консультацій райдержадміністрації з громадськістю на 2020 рік, підсумки соціально-економічного розвитку району за 2019 рік. Також     розглянуто питання: про делегування членів Громадської ради до участі у конкурсній комісії з проведення конкурсу на заняття вакантної посади директора КНП «Уманська центральна районна лікарня»; про медичне, соціальне забезпечення, адаптацію, психологічну реабілітацію учасників антитерористичної операції (Операції об'єднаних сил); про забезпечення земельними ділянками учасників антитерористичної операції (Операції об'єднаних сил). На декількох засіданнях було обговорено питання ремонту доріг в Уманському районі, пропозиції Громадської ради були доведені як до районного керівництва, так і обласного.
Окрім того, як керівниця корпункту обласної телекомпанії «Ільдана», Надія Захарченко на громадських засадах висвітлювала всі важливі заходи, що відбувалися в районі.
Члени Громадської ради та перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Жорницький подякували Надії Захарченко за плідну громадську діяльність, активність, небайдужість та побажали подальших успіхів.

На посаду нової голови Громадської ради одноголосно було підтримано кандидатуру діючого заступника голови ради Ірину Рижак – представницю ГО «Координаційний центр Захисників Уманщини».
Враховуючи вивільнення посади заступника голови Громадської ради, було запропоновано внести в порядок денний додаткове питання про обрання нового заступника. За пропозицією Ірини Рижак та одностайною підтримкою всіх інших членів ради ним стала Оксана Берднікова − член Черкаської обласної організації спілки журналістів, директор районного радіо «Голос Громади».
Далі перейшли до розгляду актуальних питань життєдіяльності нашого краю.
Про діяльність місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо запобігання поширенню на території Уманського району коронавірусу COVID-19 розповів Костянтин Муштаєв – головний спеціаліст сектору з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Уманської РДА. Він зазначив, що з 12 березня 2020 року в районі запроваджено карантин відповідно до рішення Кабінету Міністрів України. 23 березня надійшло перше повідомлення про підтвердження захворювання на коронавірус COVID-19. Відтоді й понині райдержадміністрація спільно з відповідними службами докладають усіх можливих зусиль для попередження поширення інфекції.
Загалом комісією проведено 20 засідань по питаннях коронавірусу. Для виконання рішень по ліквідації наслідків поширення гострої респіраторної хвороби, спричиненою коронавірусною інфекцією SARS-CoV-2, видано 14 розпоряджень керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій місцевого рівня.
Зокрема, на останньому засіданні комісії було прийнято рішення про відновлено пільгове перевезення в автобусах приміського сполучення по Уманському району із 01.07.2020 року категоріям громадян, що мають право на безоплатний проїзд згідно чинного законодавства.
Наразі карантинні обмеження послаблено, проте контроль за виконанням діючих значно посилено, - наголосив Костянтин Муштаєв.

Начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Борис Бондар розповів про дистанційний навчання школярів в умовах карантину, а також про підготовку до нового навчального року 2020-2021. Зрозуміло, достеменно ще не відомо, яким навчальний процес буде далі, але школи активно ремонтують і готують до прийому дітей. Також планується суттєво оновити матеріально-технічну базу закладів освіти.
Цікавою була інформація, що завдяки торгам на порталі публічних закупівель ProZorro, відділу освіти, молоді та спорту вдасться суттєво зекономити бюджетні кошти на придбанні опалювальної сировини для роботи твердопаливних котелень. Планується закупити вугілля за ціною 1449 грн за тону, дрова – за 894 грн за 1 метр кубічний. Середньостатистичні ринкові ціни є значно вищими.
Також згідно порядку денного, перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Жорницький розповів про ремонт доріг на території Уманського району.

З кожного розглянутого питання Громадська рада прийняла відповідні рішення. Загалом діалог влади та громадськості видався конструктивним та плідним.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь