Президент: Планується закупити та встановити 50-80 комплексів автоматичного габаритно-вагового контролю по всій Україні

Дата: 20.08.2020 10:07
Кількість переглядів: 387

Міністерству інфраструктури України поставлене завдання впровадити систему автоматичного габаритно-вагового контролю на дорогах та перезавантажити Державну службу з безпеки на транспорті (Укртрансбезпека), щоб зберегти нові автошляхи, які споруджують у межах Національної програми «Велике будівництво», та усунути людський фактор. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Запорізької області.

Фото без опису

«Ми знаємо про велику проблему – ми будуємо (автодороги. – Ред.), а «товариші» з Укртрансбезпеки – не всі, але в цілому – вони руйнують. Через те, що не контролюють перевантажені перевезення, особливо зараз, у період сільськогосподарських робіт. І ці вантажівки розбивають нові, сучасні дороги, які зараз ремонтують», – сказав Президент, спілкуючись з представниками ЗМІ.

За словами Глави держави, через відсутність довіри до Укртрансбезпеки було ухвалене тимчасове рішення про залучення до габаритно-вагового контролю на дорогах представників СБУ та Національної поліції.

Крім того, як тимчасовий захід також були впроваджені обмеження у зв'язку з температурним режимом: коли температура повітря сягає 28 градусів – вантажівка зупиняється в будь-якій місцевості на будь-якій ділянці дороги.

«Поставлено завдання Міністерству інфраструктури перезавантажити Укртрансбезпеку. Мені здається, тут реформа дуже проста: щойно людський фактор піде з дороги – все з дорогами буде добре. Тому поставлене завдання впровадити автоматичну систему перевірки та фіксації вантажів. Вона буде – шість «пілотів» ми вже зробили біля Києва», – зазначив Президент.

Загалом, за його словами, планується закупити та встановити 50-80 комплексів автоматичного габаритно-вагового контролю.

«Я думаю, що тільки тоді це буде реформа. Коли Укртрансбезпека, і поліція, і Служба безпеки, які зараз допомагають, підуть з дороги й не будуть цим займатися (контролювати дотримання вагових норм. – Ред.)», – зауважив Володимир Зеленський.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь