Школи району – готові до нового навчального року

Дата: 27.08.2020 14:11
Кількість переглядів: 709

Фото без описуПротягом останніх декількох днів за дорученням голови Уманської районної державної адміністрації Світлани Волошенюк здійснено перевірку готовності закладів освіти до початку 2020/2021 навчального року, створення безпечних умов для учасників освітнього процесу, виконання заходів, спрямованих на запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, забезпечення закладів освіти дезінфікуючими засобами, масками, безконтактними термометрами в умовах адаптивного карантину.

Перевірка здійснювалася працівниками відділу освіти, молоді та спорту, сектору з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами, Уманського лабораторного відділення Державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ України»,  Уманського  міськрайонного  управління Головного управління  Держпродспоживслужби в Черкаській області.

В усіх закладах освіти завершено поточні ремонтні роботи (малярні, штукатурні, шпалерні, облицювальні), пофарбовано  споруди на спортивних та ігрових майданчиках, проведено благоустрій шкільних територій.

Здійснено чергову повірку контрольно-вимірювальних приладів та засобів обліку споживання енергоносіїв.  

Усі заклади освіти здійснили перезарядку вогнегасників.

З метою збереження електроенергії здійснено заміну лампочок на енергозберігаючі у кількості 123 штуки (Родниківська ЗОШ – 23 та Дубівський НВК – 100). Для утеплення Дубівського НВК за рахунок спонсорських коштів проведено заміну семи вікон на металопластикові та дверей в електрощитовій. І це лише частина робіт, проведених за кошти місцевих бюджетів та за рахунок інших джерел не заборонених законодавством.

Усі школи забезпечено засобами особистої гігієни та обладнанням. Для організованого початку нового навчального року виділено кошти в сумі 100,2 тис. грн для закупівлі безконтактних термометрів, одноразових масок, антисептиків для обробки шкіри рук, дезінфікуючих розчинів.

У закладах загальної середньої освіти буде організовано гаряче харчування учнів. Для цього скориговано режими роботи в умовах адаптивного карантину, розмежувавши класи для прийому харчування.  

У 2020/2021 навчальному році буде організовано підвіз учнів та педагогічних працівників 12 шкільними автобусами. Стан під’їзних шляхів знаходиться у задовільному стані.

Адміністрацією закладів освіти розроблено алгоритм дії на випадок надзвичайної ситуації, пов’язаної з реєстрацією випадків захворювання на коронавірусну хворобу COVID-19 серед персоналу вихованців та здобувачів освіти.

Для вчасної підготовки до опалювального періоду виконано комплекс робіт. Приведено до готовності автономні котельні, сформовано штатний розпис операторів котелень та кочегарів. У жовтні для них буде проведено навчання.

Оформлено акти перевірки та прочищення димових і вентиляційних каналів комунально-побутових об’єктів, житлових та громадських будинків; акти на промивання (продування) трубопроводів, акти гідравлічних випробувань.

Проведено технічну перевірку трубопроводів опалювальних мереж.

Державним інспектором з енергетичного нагляду відділу енергетичного нагляду Управління Державної інспекції енергетичного нагляду України у Черкаській області в присутності інженера-будівельника відділу освіти, молоді та спорту проведено моніторинг готовності теплового господарства закладів освіти до роботи в осінньо-зимовий період 2020/2021 років, про що складені відповідні акти готовності.

Не оминула комісія і дошкільні навчальні заклади, які на цей час ще не працюють, але мають бажання відновити свою діяльність з дотриманням вимог постанов Кабінету Міністрів України, Головного державного санітарного лікаря України в умовах карантину.

Приємно відзначити, що переважна більшість керівників та педагогічних колективів за підтримки органів місцевого самоврядування, депутатів здійснили підготовку до роботи з урахуванням протиепідемічних вимог, адже досі триває надзвичайна ситуація державного рівня. Радіємо тому, що Уманщина, як і уся Черкащина, нині перебуває у «зеленій» зоні, тож школярі розпочнуть навчання в оновлених класах. І щоб не допустити ускладнення епідситуації серед дитячого населення, районна влада  та заклади освіти доклали значних зусиль. Водночас, Урядовим рішенням карантин продовжений до 31 жовтня поточного року, тож послаблювати контроль за виконанням протиепідемічних вимог не можна.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь