На Уманщині обговорили проєкт “Регіонального плану управління відходами у Черкаській області до 2030 року”

Дата: 27.08.2020 19:41
Кількість переглядів: 659

26 серпня на Уманщині відбулася кущова нарада з питань розробки проєкту “Регіонального плану управління відходами у Черкаській області до 2030 року”. У ній взяли участь представники Уманського, Жашківського, Монастирищенського, Маньківського та Христинівського районів.

Фото без опису
Відкрив нараду перший заступник голови Уманської районної державної адміністрації Сергій Жорницький, який розповів про екологічну ситуацію в Уманському районі. Зокрема, зазначив, що в минулому році вдалося реалізувати екологічний проект із розчищення русла річки Ревуха в смт Бабанка вартістю майже 2 млн грн. Однією з найбільших екологічних проблем в районі наразі є пересихання криниць. Через аномальну засуху щороку все більше падає рівень поверхневих вод.

«Маємо вирішити всі питання по збору та сортуванню сміття, ліквідувати випадки несанкціонованого вивезення відходів. Привчити і доросле, і підростаюче покоління з повагою ставитися до природи. Тому заходи, передбачені регіональним планом управління відходами, для нас є надзвичайно важливими», - також додав Сергій Жорницький.   

Представники управління екології та природніх ресурсів, департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства  Черкаської обласної державної адміністрації та державного підприємства «Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут міського господарства» презентували проєкт “Регіонального плану управління відходами у Черкаській області до 2030 року” відповідно до Національної стратегії управління відходами в Україні до 2030 року, затвердженої Кабінетом Міністрів України від 08.11.2017 № 820-р.

Регіональний план передбачатиме управління побутовими відходами в межах кластеру, будівництво нових об?єктів (сміттєпереробних заводів, сміттєперевантажувальних станцій, регіональних полігонів твердих побутових відходів та інше), служитиме фундаментом для вирішення основних проблем поводження з відходами в області та буде підставою для фінансування з державного та місцевих бюджетів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь