Перші в Україні: черкащанка оформила соціальну картку для виплат «Пакунок малюка»

Дата: 02.09.2020 10:21
Кількість переглядів: 749

Фото без описуЧеркащанка Дарія оформила сьогодні картку для виплати одноразової натуральної допомоги  «Пакунок малюка». 27-річна мама з Черкас першою в Україні отримала карту й відтепер матиме змогу придбати необхідні для її донечки речі.

Нагадаємо, така подія стала реальною для всіх батьків новонароджених у межах реалізації урядового пілотного проекту «Монетизація одноразової натуральної допомоги  «Пакунок малюка». Партнер проекту – АТ  «Комерційний банк  «ПриватБанк». І саме від сьогодні стартував процес видачі таких карток.

– Така грошова допомога є більш актуальною, – говорить пані Дарія. – Адже таким чином батьки мають змогу обрати саме той товар, який їм потрібен. Мова і про розмір, і колір, сезонність одягу. Наша донечка народилася зовсім маленькою, а тому не впевнена, що безпосередньо товар пакунку підійшов би. Нині ж у планах – придбати за ці кошти насамперед стілець для годування, який ще не маємо.

Директор Департаменту соціального захисту населення Черкаської ОДА Руслан Чикало водночас розповів, що пріоритетом для Мінсоцполітики є переведення всіх пільг у формат монетизованих, що більш зручно для людей. Загалом же проект «Пакунок малюка» діє вже 1,5 роки.

– Люди самі насправді знають, куди витратити кошти, на які потреби. Йдеться і про проект «Пакунок малюка». Монетизована допомога, переконаний, набагато краща. Зауважу, що за ці кошти, а це 5 тис. грн, родини можуть придбати лише дитячі товари та необхідні речі для мам. Приємно також, що батьки можуть замовляти товари через інтернет, розраховуючись карткою. Загалом їм необхідно впродовж року від дня народження малечі звернутися до органів соціального захисту із заявою, оформити картку «Пакунок малюка» для виплат, на якій акумулюватимуться кошти.

Фото без опису

Читайте : Як отримати грошову компенсацію за «Пакунок малюка»

У Мінсоцполітики зазначають, що головною особливістю карти є те, що її можна відкрити протягом року з дати народження дитини, й кошти можна використати ще протягом року з моменту їхнього зарахування шляхом придбання дитячих товарів (засоби догляду за дітьми та дитячі засоби гігієни: підгузки, серветки; дитячий одяг та взуття; дитяче харчування; дитячий посуд; дитячі іграшки; текстиль для дітей, зокрема рушники, ковдри) і товарів для породіллі (прокладки для лактації; прокладки післяпологові) у закладах торгівлі, які уклали з Мінсоцполітики публічний договір (перелік буде розміщений на сайтах Мінсоцполітики та ПриватБанку).

 

Нагадаємо, днями Мінсоцполітики розпочало запрошувати заклади торгівлі та інтернет-магазини долучитись до реалізації пілотного проекту щодо монетизації одноразової натуральної допомоги «Пакунок малюка» 

Додамо також, пілотний проект запровадили відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 29.07.2020 № 744 “Деякі питання реалізації пілотного проекту з монетизації одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка”.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь