Проведено засідання комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Дата: 02.09.2020 14:54
Кількість переглядів: 966

Голова Уманської районної державної адміністрації Світлана Волошенюк провела засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На розгляд виносилися питання: про готовність закладів освіти до нового навчального року, заходи безпеки населення в період паломництва брацлавських хасидів в умовах адаптивного карантину; про підготовку сил та засобів до роботи в осінньо-зимовий період 2020-2021 років.

Фото без опису

«Згідно з рішенням уряду адаптивний карантин в Україні продовжений до 31 жовтня. Уманщина, як і уся Черкащина, нині перебуває у «зеленій» зоні, але ситуація може змінитися, адже значно збільшилась кількість хворих на COVІD-19. З 18 по 20 вересня в м.Умань відбудуться заходи із святкування іудейського Нового року, в яких беруть участь паломники-хасиди. Відповідно, місцева комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій має прийняти рішення, спрямовані на безпеку населення», - зазначила Світлана Волошенюк, відкриваючи засідання.

Начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Борис Бондар доповів, що наразі заклади загальної середньої освіти району забезпечені усім необхідним для роботи в умовах адаптивного карантину. Проте, необхідно працювати над збільшенням запасів засобів особистої гігієни.

З аналізом ситуації та пропозиціями щодо вирішення проблемних питань також виступили начальник Уманського міськрайонного управління ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області Лариса Качанова, лікар-епідеміолог Уманського лабораторного відділення ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ України» Наталія Кучер.

За результатами обговорення питання щодо заходів безпеки населення в період паломництва брацлавських хасидів, зокрема, було вирішено рекомендувати жителям Уманського району уникати місць масового скупчення людей, за можливості – обмежити виїзди в місто Умань у період Рош-га-Шана.

Про підготовку сил та засобів до роботи в осінньо-зимовий період 2020-2021 років доповіли завідувач сектору з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами райдержадміністрації Віра Сакал; головний спеціаліст відділу розвитку інфраструктури, містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Олександр Ворона; начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Борис Бондар, директор КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Олександр Новаківський, заступник директора територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Уманського району Тетяна Бондаренко, заступник начальника Уманського районного відділу управління ДСНС України в Черкаській області Руслан Даценко.

Станом на 31.08.2020 виконання заходів з підготовки закладів соціальної сфери та житлово-комунального господарства до осінньо-зимового періоду в середньому по району складає 90 %. Перевірено технічний стан та завершено поточні ремонти на КНС в селі Родниківка та житловому мікрорайоні «Білогрудівка».

Посипним матеріалом повністю забезпечено 21 населений пункт (Антонівка, Аполянка, Бабанка, Вільшана Слобідка, Вільшанка, Доброводи, Іванівка, Яроватка, Коржовий Кут, Коржова Слобода, Оксанина, Піківець, Рогова, Родниківка, Ропотуха, Свинарка, Степківка, Танське, Фурманка, Черповоди, Шарин) та в 10 населених пунктах завершується закупівля та завезення посипного матеріалу (Дубова, Коржова, Косенівка, Краснопілка, Острівець, Полянецьке, Посухівка, Сушківка, Заячківка, Ятранівка)

З  метою вчасної підготовки до опалювального періоду 2020/2021 року виконано комплекс робіт щодо готовності автономних котелень закладів освіти до опалювального періоду у відповідності до Правил підготовки теплових господарств до опалювального періоду та Правил експлуатації теплових установок і мереж.

За результатами засідання комісія ТЕБ та НС прийняла ряд рішень, спрямованих на забезпечення стабільної життєдіяльності району.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь