На Уманщині вшанували учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 15.02.2019 16:04
Кількість переглядів: 1239

Щорічно 15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Приурочений він дню виведення радянських військ з Афганістану. 30 років тому в Афганістані закінчилася десятилітня військово-політична спецоперація Радянського Союзу, яка стала важким випробуванням і трагедією для сотень тисяч людей – тих, хто безпосередньо знаходився на Афганській землі, і тих, хто безмежно довгими й тривожними днями і ночами чекав вдома повернення своїх рідних додому.

Щоб віддати данину шани і поваги мужності та героїзму воїнів-афганців й всім нашим землякам, які несли небезпечну службу в різних частинах світу в часи ведення там військових дій у м. Умань, відбувся міськрайонний мітинг-реквієм. В урочистостях взяли участь представники районної та міської влади, учасники бойових дій, голови сільських (селищних) рад району, голови ОТГ, представники громадськості.

Із словами глибокої вдячності до присутніх звернулися голова районної державної адміністрації Євгеній Данченко, міський голова Олександр Цебрій, голова районної ради Оксана Супрунець, голова Уманської міськрайонної спілки ветеранів Афганістану Олег Зайченко.

У зверненні до військовослужбовців очільник району Євгеній Данченко відмітив, що вони, як ніхто, знають справжню ціну війни і миру і, як ніхто, вміють дорожити сьогоднішнім днем, усвідомлювати свою відповідальність за майбутнє, за долю прийдешніх поколінь.

Фото без опису

«Сьогодні доля вкотре перевіряє українців на міцність. І у ці важкі для країни часи, як ніколи, ми згадуємо та цінуємо подвиги воїнів-інтернаціоналістів. Ви є взірцем патріотизму для кожної чесної людини і свідомого громадянина. Переконаний, що ваш досвід, високі моральні якості, активна громадянська позиція, професіоналізм й надалі служитимуть ствердженню миру і злагоди на благодатній українській землі.

Велика подяка всім військовослужбовцям, які боронять нашу Батьківщину, охороняючи наш спокій. Нехай ваші сила та мужність завжди підсилюються любов’ю та підтримкою рідних і близьких. У цей пам’ятний день бажаю вам міцного здоров’я, щастя й миру, успіхів у праці та добробуту в родинах», – зазначив у своєму виступі очільник району.

За значний особистий вклад в патріотичне виховання молоді, вшанування пам’яті загиблих бойових побратимів та з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав почесними грамотами районної державної адміністрації були нагороджені:

  • ГОРОВИЙ Сергій Петрович – учасник бойових дій, житель с. Вільшана Слобідка;
  • КРАВЧЕНКО Олександр Вікторович – учасник бойових дій, житель с. Громи.

Матеріальну допомогу надали сім’ям загиблих: Гребенюк Марії Пилипівні та Руденко Марії Михайлівні.

Хвилиною мовчання спільнота району вшанувала загиблих у полум’ї тієї страшної афганської війни та поклала квіти до пам’ятного знаку.

Також цього дня 95 воїнів-інтернаціоналістів були удостоєні пам’ятних відзнак – медалей Української спілки ветеранів Афганістану «Честь. Мужність. Пам'ять». Їх вручили голова Уманської райдержадміністрації Євгеній Данченко та голова Уманської районної ради Оксана Супрунець під час зустрічі з військовослужбовцями.

Відділ взаємодії з громадськістю

апарату Уманської райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь