Результат проведення районного рейду „Урок”

Дата: 23.10.2017 16:08
Кількість переглядів: 1024

Фото без описуСоціальний захист дітей є предметом постійної уваги служби у справах дітей, яка разом з іншими державними структурами та органами виконавчої влади займається вирішенням питань дитинства в районі і працює над реалізацією основних законодавчих документів: законів України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», «Про охорону дитинства», «Про попередження насильства в сім’ї», інших законодавчих актів.

На виконання вимог ст. 14 Закону України «Про освіту», ст. 53 Конституції України кожен має право на освіту. Повна загальна середня освіта є обов’язковою. Тому, у перші дні вересня, в рамках Всеукраїнської профілактичної операції «Урок», службою у справах дітей, спільно з старшим інспектором з ювенальної превенції Уманського РВП УВП ГУНП в Черкаській області упродовж з 01.09 по 11.09.2017 проведено 9 профілактичних рейдів «Урок», якими охоплено 18 населених пунктів району.

Усім відома істина: «Виховання в сім’ї відповідає найкращим інтересам дитини». З цією метою, у ході проведення вище згадуваних заходів, працівники служби та правоохоронних органів перевірили умови проживання дітей, які потрапили у складні життєві обставини, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та неповнолітніх, схильних до вчинення злочинів, правопорушень. Як результат, виявлені 8 дітей, які потрапили у складні життєві обставини, тому дітей влаштовано до комунального закладу «Обласний міжрегіональний центр соціально – психологічної реабілітації дітей у м. Умані Черкаської обласної ради». За результатом проведеної роботи, усіх дітей повернуто у родину матері. Проте, 2 з повернених дітей влаштовані на навчання у Ладижинську спеціальну школу-інтернат.

Інших порушень, скоєних неповнолітніми та по відношенню до них - не виявлено.

За результатом проведеної роботи складені 5 адміністративних протоколів згідно ст. 184 КУпАП за невиконання обов’язків щодо виховання дітей у селах Сушківка, Антонівка, Рижавка, Максимівка, Доброводи Уманського району.

Окрім цього, традиційно, у рамках операції «Урок» проведено лекції та бесіди правовиховного напрямку з учнями, аби запобігти правопорушенням та злочинам серед них.

І хоча операція «Урок» закінчилася, та робота триває. Сподіватимемося, що діти не наражатимуться на небезпеку надалі. Однак, не слід забувати про те, що перш за все за своїх чад мають відповідати, у першу чергу, батьки.

 

За інформацією служби у справах дітей Уманської райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь