Про проведення І та ІІ етапів VIIІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка в навчальних закладах району

Дата: 03.11.2017 16:10
Кількість переглядів: 3613

Фото без опису

У кожного народу є особистості, оповиті невмирущою славою і любов’ю. Таким славним сином українського народу був і залишається Тарас Шевченко – геній людства. Він вийшов із народу, жив з народом і не тільки думкою, а і обставинами життя, був кров’ю зв’язаний  з ним.

Протягом  жовтня  у навчальних закладах району проводився шкільний етап VIIІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Загальна кількість учасників шкільного етапу Конкурсу – 436 учнів.

Під час проведення шкільного етапу Конкурсу в навчальних закладах організовано урочисте відкриття заходу. Учні читали поезії, виконували музичні твори, написані геніальним поетом, ознайомлювалися з маловідомими біографічними фактами, покладали квіти до погруддя Тараса Шевченка, переглядали презентації, підготовлені учнями, побували у віртуальному музеї, розглядали ілюстрації до творів, виконували інсценізації уривків за його творами.

У Косенівському навчально-виховному комплексі проведено інформаційні хвилинки «Великий Кобзар – славний син Черкащини» (для 1-4 класів, керівник гуртка Височанська І. В.), виставку книг «Вічне Шевченкове слово» (бібліотекар Хохич Т.П.), літературну вікторину «Сторінками «Кобзаря» (5-11 кл., Бурехіна І. В.).

У Танському навчально-виховному комплексі організовано такі заходи: конкурс малюнків для учнів 5-9 класів «Світ поезій Т.Г. Шевченка», для учнів 7-9 класів літературну вікторину «Кобзар у нашому житті».

  У Доброводівському НВК проведено заходи, присвячені літературній творчості та громадській діяльності Тараса Григоровича Шевченка. Тематика завдань була звернена до Т.Г.Шевченка, його творчості і долі, а також спрямована на духовні цінності, сімейні традиції; любов до рідного краю; бережливе ставлення до природи.

Учні продемонстрували свої знання творчості Т.Г. Шевченка під час проведення літературних вікторин, читань. Своє ставлення до надбань Кобзаря учні 8 класу виклали у літературному творі-роздумі «Мій шлях до Кобзаря».

20 жовтня у Колодистенській школі відбулися урочистості з нагоди  проведення VІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Учні школи читали поезії Тараса Шевченка, ознайомилися з маловідомими біографічними фактами, поклали квіти до погруддя Тараса Шевченка, виконали завдання I етапу мовно-літературного конкурсу імені Т.Г.Шевченка.

28 жовтня 2017 року на базі Родниківської ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. Т.Г Шевченка проведено районний етап Конкурсу, в якому взяли участь 45 учнів із 14 навчальних закладів.

Кращі результати показали учні Городецької, Родниківської, Дмитрушківської, Старобабанівської, Косенівської, Танської шкіл. Перше місце вибороли Ващенко Тетяна, учениця 7 класу Дмитрушківської ЗОШ та Лесько Святослав, учень 8 класу Косенівського НВК.

Провівши шкільний та районний етапи Конкурсу, ми вкотре переконалися в значимості постаті Великого Кобзаря в українській та світовій літературі. Шевченко вічно житиме в наших серцях.

         Вітаємо з перемогою учасників  ІІ етапу VІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

Прізвище, ім’я,

по батькові

учасника

 Назва  навчального закладу

 

Клас

Прізвище, ім’я, по батькові   вчителя

Переможне місце у

ІІ етапі конкурсу

1

Редванська Анна Юріївна

Родниківська ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. Т.Г. Шевченка

6

Лебедєва Людмила Дмитрівна

ІІІ

2

Ващенко Тетяна Олександрівна

Дмитрушківська ЗОШ І-ІІІ ступенів

7

Мовчан Ніна Іванівна

І

3

Лесько Святослав Ігорович

Косенівський НВК

8

Колесник Лариса Василівна

І

4

Кифорук Юлія Ігорівна

Танський НВК

9

Кифорук Оксана Вікторівна

ІІІ

5

Мендограло Аліна Василівна

Дмитрушківська ЗОШ І-ІІІ ступенів

9

Дзисюк Валентина Миколаївна

ІІІ

6

Іванішина Вікторія Віталіївна

Городецькі ЗОШ І-ІІІ ступенів

10

Євдєєва Яна Миколаївна

ІІІ

7

Бевз Марія Олегівна

Старобабанівська ЗОШ І-ІІІ ступенів

11

Морозова Валентина Василівна

ІІІ

                            



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь