На сесії районної ради прийняли нові Програми та профінансували діючі

Дата: 22.02.2019 16:21
Кількість переглядів: 795

22 лютого в сесійній залі Будинку рад відбулася 39 позачергова сесія Уманської районної ради. У ній взяли участь голова райдержадміністрації Євгеній Данченко, депутат Верховної Ради України Максим Поляков, депутат Черкаської обласної ради Валентин Судакевич, сільські та селищний голови, голови об’єднаних територіальних громад, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, керівники районних установ та організацій, засоби масової інформації.

Фото без опису

Сесійне засідання проходило злагоджено та конструктивно. Питання, що виносилися на порядок денний, розглядалися оперативно, адже напередодні були детально розглянуті профільними комісіями та президією районної ради.

Так, депутати визнали повноваження депутатів районної ради сьомого скликання Бойка Руслана Васильовича (Блок Петра Порошенка «Солідарність») та Крижанівської Світлани Анатоліївни (Аграрна партія України) – вони прийшли на заміну двох депутатів районної ради, яких нещодавно обранили до ОТГ.      

Начальник фінансового управління райдержадміністрації прозвітував  про виконання районного бюджету за 2018 рік, а також озвучив зміни, які пропонувалося внести до районного бюджету на 2019 рік. Зокрема, в бюджеті передбачено виділення коштів на виконання районної програми соціального захисту дітей, які потрапили в складні життєві обставини, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування на 2016-2020 роки у сумі 30 тис. грн та 20 тис грн на фінансування районної програми підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоносіїв Уманського району на 2019-2020 роки. На виконання районної комплексної програми «Турбота» на 2014-2020 роки передбачено понад 340 тис. грн. 162,2 тис. грн передбачено на виконання районної комплексної програми щодо медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) учасників антитерористичної операції, родин Героїв Небесної Сотні, постраждалих під час Революції Гідності та бійців-добровольців на 2018-2022 роки. На виконання програми зайнятості населення Уманського району на 2018-2020 роки – 33,6 тис. грн. Додатково буде виділено кошти на придбання кабінету географії для Косенівського НВК у сумі 225 тис. грн.

Депутатським корпусом районної ради було затверджено нову програму розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг загального користування державного значення, які проходять територією Уманського району на 2019-2020 роки, на яку передбачено фінансування у сумі 800 тис. грн. А також внесено зміни до уже діючої програми розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг загального користування місцевого значення по Уманському району на 2019 рік, на що передбачено 336 тис грн.

Своїм рішенням депутати перетворили Гродзівську школу із філії Бабанської школи у філію Дмитрушківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Уманської районної ради.

Також було передано частину бібліотечного фонду зі спільної власності територіальних громад сіл, селища Уманського району  в комунальну власність Паланської об’єднаної територіальної громади.

Серед інших питань, які цього дня розглянули на сесії, було звернення депутатів районної ради щодо підвищення розміру орендної плати за оренду земельних часток (паїв) до 11% від нормативної грошової оцінки землі.

Відділ взаємодії з громадськістю

апарату Уманської райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь